Audi anunta ca noua generatie a modelului A1 nu va dispune de nicio motorizare diesel. De asemenea, cel mai mic model din gama constructorului de la Ingolstadt nu va mai fi oferita intr-o versiune cu trei usi, ci doar cu cinci usi.

Cea de-a doua generatie a Audi A1 va ajunge in Europa in toamna acestui an si va avea un pret de pornire de aproximativ 20.000 de euro.

Audi A1 vine doar in varianta cu 5 usi si fara diesel! audi-a1-fataA1 a primit un design mai atragator, sportiv, pentru a atrage o gamă mai largă de cumpărători, dupa cum afirma Audi. Modelul de top S-Line aduce un design agresiv in partea din fata, care include o fanta alungita sub capota si intrari mai mari de aer in lateral. De asemenea, vine cu evacuare dubla si o aripa spate mai mare.

Noul model este cu 56 de mm mai lung decat precedenta versiune, avand o lungime totala de 4.003 mm. Latimea a ramas la fel (1.740 mm), iar vehiculul are o inaltime de 1.410 mm.

Audi A1 vine doar in varianta cu 5 usi si fara diesel! audi-a1-lateral

„Lungimea suplimentara ajuta masina sa devina mult mai spatioasa decat actualul model”, sustine Audi, care dezvaluie ca volumul portbagajului va fi de asemenea mai mare, cu 65 de litri, pana la 335 de litri cu scaunele din spate rabatate.

In interior, Audi ofera ca standard un ecran tactil de 10,2 inchi, in timp ce Audi Virtual Cockpit adauga un al doilea ecran in spatele volanului si este disponibil la optiuni.

Sistemul de infotainment vine insotit de cel mai nou sistem de control vocal, iar hartile pentru navigatia prin satelit pot fi actualizate automat daca masina este dotata cu serviciul Audi’s Connect. Telefoanele pot fi incarcate wireless sau prin cele doua porturi USB.

Audi A1 vine doar in varianta cu 5 usi si fara diesel! audi-a1-spate

La capitolul siguranta, Audi A1 ofera in varianta standard franarea automata de urgenta, iar un cruis control adaptativ e disponibil la versiunile de top. De asemenea, masina dispune de o camera pentru mersul cu spatele si are abilitatea de a se parca singura prin sistemul park assist.

Trecem la motorizari, unde gasim doar variante pe bezina: 1.0 litri TFSI cu 95 cai putere, un 1.5 litri TFSI, iar Audi promite si o motorizare cu 200 de cai putere, fara a dezvaluit mai multe amanunte despre motor.

Versiunea 1.6 litri TDI a fost scoasa din cauza cererii globale tot mai mici pentru diesel.

Audi A1 vine doar in varianta cu 5 usi si fara diesel! audi-a1-interior

Noul A1 va fi construit in fabrica Seat din Martorell (Spania), pe platforma MQB a grupului Volkswagen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.