Aston Martin a anuntat ca primul vehicul al brandului Lagonda va fi un SUV si va fi disponibil incepand cu anul 2021.

Brandul Lagonda e revitalizat de Aston Martin cu scopul de a concura cu Bentley si Rolls-Royce pe piata ultra-luxoasa.

„SUV-ul Lagonda va fi unic: Un spation, super-performant 4×4 care aduna cu succes la un loc dragostea pentru tehnologie, lux si stil”, a declarat CEO Aston Martin, Andy Palmer, in cadrul unui comunicat de presa.

Aston Martin isi propune sa devina unul dintre primii producatori auto care sa utilizeze noile baterii solide pe modele Lagonda. De asemenea, intentioneaza sa ofere conducere autonoma la nivelul 4, desi Palmer a declarat ca se indoieste ca acest nivel de autonomie va fi disponibil in 2021.

Planurile pentru Lagonda au fost dezvaluite pentru prima oara la Salonul Auto de la Geneva, cu conceptul sedan Vision, creat pentru a previzualiza liniiile de design ale viitoarelor modele.

Tot la Salonul Auto ce a avut loc in urma cu doua luni, Aston a prezentat concepte la scara redusa ale unui SUV si coupe Lagonda.

Potrivit lui Palmer, conceptul Lagonda Vision a fost primit incredibil de bine, la nivelul la care „a trebuit sa refuzam oameni care aruncau cu bani drept depozit”!

In schimb, CEO celor de la Rolls-Royce, Torsten Mueller-Oetvoes, n-a fost deloc impresionat si a declarat ca „Aston Martin n-are nicio idee cum sa vanda persoanelor cu multi bani”.

Aston Martin va lansa un SUV electric lagonda-visionPalmer a raspuns ca cercetarile sale au aratat ca exista cereri pentru autoturisme ultra-luxoase in randul cumparatorilor mai tineri pe piete mai noi, cum ar fi China. „Poate ca matematica celor de la Roll-Royce este mai buna decat matematica mea, dar matematica noastra spune ca exista un volum interesant acolo”.

SUV-ul Lagonda nu va avea nicio legatura cu SUV-ul pe care Aston Martin il va lansa anul viitor, care va avea numai motorizari pe benzina.

Aston Martin a cumparat brandul Lagonda in 1947, dar a incetat sa mai comercializeze modele sub acest nume in 1958. De atunci si pana in prezent, numele a mai fost folosit doar in doua randuri.

Aston Martin va lansa un SUV electric aston-electric

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.