ridicare masini

500 de lei e taxa pentru masinile parcate neregulamentar! Autoritatile din Bucuresti estimeaza ca masura care prevede ridicarea automobilelor va intra in vigoare in primavara.

Proiectul a fost anuntat inca din luna decembrie si a fost dezbătut, vineri, la Primăria Capitalei. Viceprimarul Aurelian Badulescu a declarat ca acesta va intra in plen in 20 februarie si poate intra in vigoare inca din al doilea trimestru. „Dupa plen, exista un termen de 10 pentru publicarea in Monitorul Oficial si punctul de vedere al Prefectului. Credem ca ulterior, in maximum 30 de zile, vom avea acest regulament in vigoare”, a declarat Badulescu.

Proiectul e inca in dezbatere publica

In decembrie, pe site-ul Primariei Bucuresti fusese publicat „Proiectul de hotarare privind ridicarea, transportul, depozitarea si eliberarea vehiculelor stationate neregulamentar pe partea carosabila a drumurilor publice care fac parte din reteaua principala de strazi a municipiului Bucureşti”. Acesta a fost supus dezbaterii publice timp de 30 de zile lucratoare. Termenul limita nu a expirat, acesta fiind 8 februarie 2019.

In regulament exista doar reteaua de bulevarde a Municipiului Bucuresti. In plus, Badulescu a precizat ca de operatiune se va ocupa o societate comerciala a municipiului. Este vorba de Compania Municipala Managementul Transportului Bucureşti S.A.. „Nu este o vanatoare a cetatenilor, a soferilor care isi lasa masinile la voia intamplarii. Este vorba de descurajarea prin decizii ferme si masuri obiective ale unor astfel de situatii. Se pot ridica masinile de pe pista de biciclete, nu de pe trotuar. Poate fi sanctionat cel care a parcat pe trotuar de catre politistii rutieri”, a declarat viceprimarul Capitalei.

500 de lei e taxa!

Constatarea contraventiilor, aplicarea sanctiunilor si dispunerea masurii de ridicare revine politistilor rutieri, de transporturi sau locali. Agentii constatatori vor inregistra foto sau video zona stationarii vehiculului. Tot ei vor consemna contraventia intr-un proces verbal si vor dispune in scris aplicarea masurii de ridicare.

Transportul la locul de depozitare nu se mai executa daca, pana la iniţierea lui, proprietarul sau utilizatorul vehiculului ridicat se prezinta şi este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate. In acest caz se suporta doar contravaloarea operatiunii de ridicare.

Pentru o masina care depaseste 5 tone tariful total -ridicare, transport si depozitare ajunge la 620 de lei. Pentru un autoturism tariful este de 500 de lei.

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.