Cadou pentru Gronholm. Cu intarziere, pentru ca Toyota Gazoo Racing isi propusese sa-i ofere anul trecut, la aniversarea a 50 de ani, o masina. Proiectul trebuia sa prinda viata tot in Suedia, raliul sau preferat. Dar numarul insuficient de bolizi, a dus la o amanare.

Acum, scrie Autosport, lucrurile s-au schimbat. El va alerga cu o Toyota Yaris WRC a campioanei mondiale, dar nu pentru echipa de uzina. Si, fara indoiala, va reprezenta un important punct de atractie. Sa nu uitam, el este recordmanul all-time al intrecerii, la egalitate cu Stig Blomqvst, cu cinci succese.

„O multime de amintiri placute”

„Voi considera prezenta in Suedia drept un cadou pentru ziua mea de nastere. Sunt nerabdator sa ajung pe acele drumuri superbe. Am o multime de amintiri de neuitat despre acest raliu. Mai cu seama ca aici am obtinut primul meu succes in WRC, in 2000”, spune Marcus. Sigur, intre timp va avea 51 de ani, pentru ca ziua sa de nastere este in saptamana premergatoare raliului. Cadoul ramane insa cadou.

Cadou pentru Gronholm: Yaris WRC pentru Suedia Gronholm-2000

Gronholm il va avea in dreapta pe copilotul sau traditional, Timo Rautiainen. Marcus nu se va afla la prima experienta cu un Yaris WRC. El a pilotat o masina de uzina intr-o demonstratie pe proba stradala Harju a Raliului Finlandei 2017. Mai mult, desi nu avea copilot, a obtinut timpi comparativi cu pilotii de top din WRC.

„Harju a fost o experienta buna. Nu facusem decat cinci kilometri de teste inainte de acea proba, dar am obtinut timpi buni. Si nici n-am fortat. Aveam in dreapta invitati si nu-i puteam lovi masina lui Tommi Makinen” spune Gronholm. Inaintea aparitiei din Suedia insa va avea posibilitatea unui test. Intentia sa este sa se adapteze setarilor facute de inginerii Toyota Gazoo Racing.

De partea cealalta, Makinen spune ca abia asteapta sa-l vada pe Gronholm pe probe. „Poate sa fie extrem de rapid, mai ales in Suedia, unul dintre raliurile pe care le adora. Si sunt nerabdator sa vad ce va face la prima sa aparitie dupa noua ani”. Ultima prezenta in WRC a lui Marcus dateaza din 2010.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.