Topul uleiuri moto isi propune sa treaca in revista cele mai bune propuneri pentru acest an. Si, pentru un plus de relevanta, am luat in calcul ierarhiile realizate de mai multe publicatii de profil.

Nu mai trebuie sa o spunem, este o alegere extrem de importanta. Pentru ca schimburile la timp, dar si un ulei bun pot creste nu doar durata de viata a motorului, ci si performantele sale. Iata si propunerile noastre la acest capitol.

Shell Rotella T6 Synthetic Diesel Motorcycle Oil

Topul uleiurilor moto 2019 ulei-moto1

Fara indoiala este un best-seller. Comparativ cu SAE 15W-40 permite o mai buna economie de carburant. Formula pe care o ofera este Triple Protection Plus. Care nu mai are nevoie de traducere. In esenta, baza cu uleiuri sintetice si extra-aditivii contribuie la o mai buna protectie a componentelor. Si, implicit, la o durata de viata mai mare a motorului.

Castrol POWER Synthetic Motorcycle Oil 

Topul uleiurilor moto 2019 ulei-moto-2-575x1024

Un ulei sintetic conceput special pentru motocicletele cu motoare in 4 cilindri. Este uleiul pe care specialistii il recomanda daca doresti performante maxime. A fost testat special pentru a permite acceleratii la nivel inalt, dar si, pe de alta parte, frecari reduse. In principiu, poate fi folosit atat la variante cu carburator sau cu injectie, insa este recomandat sa tineti cont de specificatiile producatorului.

Mobil V-Twin Synthetic Motorcycle Oil

Topul uleiurilor moto 2019 ulei-moto-3

Propulsoarele care nu folosesc uleiuri de calitate sunt mai murdare si au de suferit. Acest ulei 20W-50 este o solutie recomandata. Mai cu seama ca ajuta si la transmiterea mai buna a puterii motorului. In egala masura, este recunoscut pentru rezistenta sa la maxime si variatii termice, ca si pentru buna lubrifiere pe care o ofera, astfel ca beneficiezi de maximum de cai.

Honda Pro GN 4

Topul uleiurilor moto 2019 ulei-moto-4

Numele Honda ofera incredere. Ca si faptul ca se produce inca din 1975 si este continuu testat si dezvoltat de catre producator. Beneficiaza de o baza de inalta calitate si aditivi alesi cu grija, fiind special conceput pentru versiunile moderne de motociclete. Sta foarte bine in ceea ce priveste protectia la forfecare, stabilitatea vascozitatii si capacitatea de a respinge impuritatile.

Polaris OEM VES Full Synthetic 

Topul uleiurilor moto 2019 ulei-moto-5

Un ulei special conceput pentru a asigura functionarea ideala in zonele friguroase. In plus, asigura un nivel inalt de inhibitie al depunerii de rugina si coroziunii. Este cunoscut si pentru ca favorizeaza arderea „curata” si formula „fara fum” care imbunatateste performantele valvelor.

Motul 300V Ester Synthetic Oil

 

Topul uleiurilor moto 2019 ulei-moto-6Este unul dintre uleiurile care este prezent permanent in topurile consumatorilor. Poate fi utilizat pentru toate motoarele de inalta performanta cu 4 cilindri. Este recomandat pentru propulsoarele fara convertor catalitic, ca si pentru cele care echipeaza modelele de curse, viteza pe circuit sau motocros. Si aceasta pentru ca imbunatateste raspunsul motorului si maximizeaza turatia acestuia.

Mobil 1 103436

Topul uleiurilor moto 2019 ulei-moto-7

Un ulei full-sintetic care asigura protectia intr-o multime de „zone”, intre care motorul, transmisia si ambreiajul umed. Este considerat de multi drept cel mai bun ulei sintetic „generalist”. Intre avantajele sale amintim cresterea mai rapida de turatie, imbunatatirea schimburilor de trepte, reducerea nivelului sonor indus de functionarea motorului.

Pe lista in topul uleiurilor moto ati mai putea pune si nume precum Lucas Oil High Performance Motorcycle Oil, Royal Purple Max-Cycle, Castrol Actevo X-Tra 4T, Red Line 20W-50 Motorcycle. Dar, apropo, voi ce ulei utilizati?

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.