Producatorul rus de arme Kalashnikov, cunoscut in intreaga lume pentru pusca de asalt AK-47, intra in fabricarea unei game de motociclete electrice si chiar masini.

Cea mai recenta motocicleta Kalashnikov este una electrica pentru off-road, care a fost prezentanta in cadrul unui show al armatei ruse.

Kalashnikov SM-1, asa cum a fost numita, va fi folosita insa pentru inceput doar in scop militar si primeste o suspensie adecvata, cu o autonomie mare si anvelope potrivite pentru drumurile off-road.

Producatorul de arme Kalashnikov a lansat... o motocicleta electrica! Kalashnikov1

Informatiile despre Kalashnikov SM-1 sunt foarte putine in acest moment. Ceea ce se stie insa e ca SM-1 va fi echipat cu un motor DC, cu baterie Li-Ion reincarcabila, cu o autonomie de pana la 150 de kilometri.

Cu o viteza maxima de 90 kilometri pe ora, Kalashnikov SM-1 beneficiaza de o suspensie cu o furca frontala inversata si de un spatar central de tip pendul, cu amortizor hidraulic in spate.

Motocicletele electrice le vor permite trupelor sa traverseze terenuri dificile fara zgomotul specificil unui motor cu combustie interna.

Producatorul de arme Kalashnikov a lansat... o motocicleta electrica! Kalashnikov2

Conceputul de dezvoltare a motocicletelor electrice pentru fortele militare nu este cu totul nou. In Statele Unite ale Americii, Agentia de Cercetare pentru Proiecte de Aparare a Pentagonului dezvolta, de asemenea, o motocicleta pentru fortele americane, denumita Silent Hawk, care utilizeaza un motor hibrid in loc de o propulsie complet electrica.

Pe langa modelele dezvoltate pentru armata, Kalashnikov creaza si alte prototipuri electrice, care vor fi prezentante pentru politie sau chiar civili.

Sursa: AUTO NDTV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.