Producatorul britanic de motociclete Norton Motorcycles a introdus doua noi modele de 650 cc, sub denumirea de Norton Atlas.

Norton Atlas Nomad 650 si Norton Atlas Ranger 650 au fost prezentate la Motorcycle Live Show din Marea Britanie, urmand a fi construite si vandute doar cate 250 de modele din fiecare.

Noile modele vor fi disponibile incepand cu luna mai a anului viitor si se anunta a fi mai accesibile decat gama curenta de motociclete Norton. Pentru inceput, Nomad 650 si Ranger 650 vor fi disponibile doar in Marea Britanie, pentru ca apoi sa ajunga si Statele Unite ale Americii si Australia.

Norton Motorcycles a prezentat doua noi motociclete norton-toamna

Nomad 650 si Ranger 650 beneficiaza de acelasi motor twin-parallel de 650 cc, cu un interval de ardere de 270 de grade si o putere de 84 de cai putere la 11.000 de rotatii pe minut, in timp ce cuplul maxim e de 64 Nm. Cele doua modele au acelasi motor, sasiu si piese, avand greutatea de 178 de kilograme.

Suspensia este „Norton Roadholder”, o marca proprie Norton, si vine cu o furca frontala complet reglabila de 50 mm, precum si un monoshock spate cu reglare prealabila.

Norton Motorcycles a prezentat doua noi motociclete norton-nomad

Atlas Nomand foloseste anvelope Avon Trailrider, cu dimensiunile 110/80 R18 in fata si 180/55 R17 in spate. De partea cealalta, mai inaltul Atlas Ranger dispune de anvelope Avon Trekrider, cu o roata din fata de 19 inchi pentru o capacitate mai buna de rulare in off-road.

Atlas Ranger imparte motorul, sasiul, rezervorul de 15 litri, scaunul, comutatorul si ceasurile cu Atlas Nomad, dar primeste o suspensie de deplasare mai lungă (de 200 mm), cu o garda la sol crescuta si un flyscreen mic, bashplate și o aparatoare fata ridicata. Ranger are o inaltime a scaunului de 875 mm, in timp ce Nomad are o inaltime a scaunului de doar 824 mm.

Norton Motorcycles a prezentat doua noi motociclete norton-ranger

Se asteapta ca nodelele Norton Atlas 650 sa rivalizeze cu Triumph Scrambler 1200.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.