MV Agusta F4 Claudio ii aduce un omagiu lui Claudio Castiglioni, omul creditat cu revigorarea marcii MV Agusta in anii 90.

Claudio a jucat un rol urias in industria moto din Italia si in succesul unor branduri precum Ducati, Cagiva sau Husqvarna. Dar a devenit celebru pentru MV Agusta.

Sub conducerea sa, MV Agusta a produs superbike-ul F4 750, proiectata de Massimo Tamburini. Si acea motocicleta a devenit vaza pentru o gama de high-end, care a inclus Brutale si F3.

MV Agusta F4 Claudio, o editie cu adevarat speciala claudio-3

Exista o gama larga de produse electronice cu patru harti oferite, care pot fi selectate instantaneu prin butoanele de cursa.

Actualul model F4 va fi inlocuit de un nou model pentru a face fata noilor reglementari privind emisiile, insa, inainte de disparitie, a fost prezentata o editie speciala care il onoreaza pe Claudio Castiglioni.

Baza tehnica a modelului este preluata de la MV Agusta F4 RC si impartaseste multe dintre caracteristicile observate pe modelul MV Agusta care concureaza in Campionatul Mondial de Superbike.

MV Agusta F4 Claudio, o editie cu adevarat speciala claudio-4

Motorul are tije de legatura din titan si arborele cotit a fost proiectat si echilibrat in mod special, iar camera de ardere are supape de reglare radiala. Sistemul de franare include Brembo Stilema cu patru pistoane Monobloc, etriere radiale si amortizoare Ohlins de varf, despre care se spune ca ofera performante maxime atat pe sosea, cat si pe circuit.

Puterea maxima este de 212 cai putere, atinsi la 13.450 de rotatii pe minut, cu un cuplu maxim de 115 Nm la 9.300 de rotatii pe minut.

S-a folosit multa fibra de carbon, pentru a mentine greutatea scazuta, in timp ce titanul a fost utilizat la sururburi.

MV Agusta F4 Claudio, o editie cu adevarat speciala claudio-2

„Claudio” este o editie limitata la 200 de unitati, urmand ca pretul sa fie anuntat luna viitoare in cadrul EICMA de la Milano.

Claudio Castiglioni s-a stins din viata in 2011, la varsta de 63 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.