Organizatorii MotoGP au luat decizia de a retrage numarul 69, in onoarea lui Nicky Hayden. Un eveniment in acest sens va avea loc la Grand Prix-ul Americii de la Austin, din luna aprilie.

Nicky Hayden a murit intr-un accident rutier in 2017. Intreaga lui cariera a folosit numarul 69.

Carmelo Ezpeleta, CEO-ul Dorna Sports, promoterul MotoGP, a declarat: „Nicky Hayden a fost unul dintre cei mai importanti piloti. Un exemplu fantastic pentru ceilalti rideri atat pe pista, cat si in afara ei”. „Imi face o mare bucurie sa pot face ceva in memoria lui si sa ma asigur ca numarul 69 va ramane sinonim cu o legenda si un campion”, a continuat acesta.

Tatal sau, Earl, a fost incantat de decizia MotoGP, pe care a numit-o „o mare onoare”.

„Va fi un eveniment foarte special pentru mine. 69 a fost numarul meu si am fost foarte mandru sa vad ca Nicky a concurat cu numarul 69 intreaga sa cariera”, a mai spus Earl Hayden.

Va fi cel de-al 6-lea numar retras in mod oficial de MogoGP. Numerele 46 (Shoya Tomizawa), 58 (Marco Simoncelli) si 74 (Dajiro Kato) au fost retrase dupa moartea acestora. In timp ce numerele 34 (Kevin Schwantz) si 65 (Loris Capirossi) au fost retrase ca omagiu pentru realizarile pilotilor.

A castigat titlul in 2006

Nicky Hayden si-a facut debutul in MotoGP in 2003, la Honda. La cel de-al patrulea lui sezon la clasa regina, el a castigat titlul dupa o lupta incendiara cu Valentino Rossi. A fost singurul titlu din cariera pentru Hayden, care a mai evoluat si pentru Ducati.

In total, Nicky Hayden a luat startul in 218 curse de MotoGP, castigand 3 si fiind prezent pe podium de 28 de ori.

S-a stins din viata pe 22 mai 2017, la cinci zile dupa ce a fost lovit de o masina in timp ce mergea pe bicicleta in Italia. A suferit un traumatism cerebral si a murit in spitalul din Cesena.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.