Lant de transmisie pentru motociclete care nu are nevoie de intretinere? Ei bine, acest deziderat este realitate si este pus la dispozitie de BMW Motorrad. Informatia a fost facuta publica prin intermediul unui comunicat. Iar Motorcyclenews.com titreaza ”Diamonds are forever”. Sintagma care, nu-i asa, nu are nevoie de traducere.

“Ungerea lantului apartine trecutului. De mai bine de 90 de ani, pentru ca elmina nevoia de intretinere si oferea confort, transmisia prin cardan a fost o solutie emblematica pentru motocicletele BMW. Odata cu lantul M Endurance, BMW Motorrad ofera, in premiera, caracteristici comparabile cu solutia pe cardan”, precizeaza comunicatul de presa.

O solutie deja in vanzare

Asadar, vorbim despre avantajele unui cardan. Insa, pe de alta parte, despre eliminarea inconvenientelor pe care acesta le presupune. Precum masa sporita si costurile ridicate.. Dar si reactiile pe care le genereaza in transmisie.

M Endurance este practic o evolutie a unui lant cu X-ring. Cele care au lubrifiantul inchis intre role si garnituri. Diferenta este data de faptul ca de aceasta data este eliminat procesu de ungere. Dar si de faptul ca nu mai este necesara ajustarea periodica. Iar cei de la MCN ne explica modul in care s-a ajuns la aceasta performanta.

Astfel, indiciul ni-l ofera chiar titlul. Diamant. Mai precis, in cazul acestui lant, rolele sunt acoperite cu diamant industrial. Sau, daca doriti sa folosim termeni tehnici, cu tetrahedrally amorphous carbon. Un material care are mai multe calitati. In primul rand, reduce coeficientul de frecare. Apoi, scoate din ecuatie uzura componentelor pe care acesta este aplicat.

Asadar, o solutie care schimba lucrurile pe aceasta piata. Si, potrivit celor de la BMW Motorrad, inca de acum. Pentru ca exista deja doua motociclete care vor beneficia ca optiune de fabrica de versiunea sa cu latimea 520. Este vorba despre BMW S 1000 RR si S 1000 XR. Insa lantul urmeaza sa fie disponibil ca accesoriu si la distribuitorii BMW.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.