Anvelope de iarna pentru motociclete anlas-winter-gripgd-plus-pneu-hiver-motos_hdCredeti sau nu, acestea exista. Nu sunt foarte comune, dar datorita legilor din alte tari care necesita anvelope de zapada in timpul iernii, pe piata exista cateva anvelope de iarna pentru motociclete, cum ar fi Anlas Winter Grip Plus. Acestea au cateva diferente unice fata de anvelopele standard, care le fac mai potrivite pentru conducerea conditii alunecoase.

 

Amestecul cauciucului pentru anvelopele obisnuite pentru motociclete este optimizat pentru temperaturi mai inalte. Acest lucru le face mai tari si mai putin aderente atunci cand se raceste. Anvelopele de iarna folosesc un amestec destinat temperaturilor mai reci, care vor ajuta la toate calatoriile de iarna, nu doar atunci cand drumurile sunt inzapezite. Ele vor avea cea mai buna aderenta atunci cand este rece, spre deosebire de anvelopele obisnuite. Atunci cand se incalzeste in primavara, va trebui sa reveniti anvelopele obisnuite. La fel cum anvelopele normale nu functioneaza bine in frig, anvelopele de iarna nu functioneaza bine cand este cald. Se vor supraincalzi in timpul calatoriilor normale la temperaturi regulate de primavara/ vara si vor pierde aderenta.

Anvelope de iarna pentru motociclete anlas-winter-grip-plus-pneu-hiver-motos-xsr-900_hdAlt avantaj al anvelopelor de iarna este designul benzii de rulare a acestora. Anvelopele obisnuite sunt, in esenta, slick-uri, cu cateva caneluri taiate in ele pentru a degaja apa. Anvelopele de iarna au cateva caneluri mai adanci, plus caneluri mai mici in blocurile de rulare proiectate special pentru a „prinde” zapada. De fapt, zapada se lipeste mai bine de ea insasi decat se lipeste de cauciuc, astfel incat anvelopele de iarna colecteaza un strat subtire de zapada pe ele pentru a adera mai bine la suprafata de drum inzapezita.

Chiar mai important decat anvelopele, este modul in care va plimbati cu motocicleta. Experienta dvs. de riding va va ajuta sa ramaneti in controlul motocicletei daca (cand) pierdeti aderenta la franare. Riderii fara experienta ar trebui sa o ia mai usor, sa se astepte la aderenta mai scazuta chiar si pe asfalt uscat si sa calatoreasca in limitele lor, care vor fi mai mici decat de obicei.

Anvelope de iarna pentru motociclete blog_-_extreme_winter_riding_1024x

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.