Prototipurile autonome Volvo se intorc pe sosea, de aceasta data producatorul de automobile suedez le va testa acasa. Dupa un anunt al companiei Veoneer, cu care Volvo a colaborat la dezvoltarea vehiculelor, guvernul suedez a autoritat testele pe autostrazi.

Veoneer a anuntat, de asemenea, ca va testa software-ul Zenuity pentru conducerea autonoma de nivel 4 (penultimul). Soferii instruiti in acest scop vor teta software-ul cu mainile pe volan si nu vor depasi 90 km/h.

Joint venture-ul dintre Volvo si Veoneer incearca din greu sa yina pasul cu rivalii. Spre exemplu, Waymo a efectua teste deja teste cu vehicule autonome fara soferi pe drumurile publice din California.

Obtinerea permisiunii a fost o provocare pentru Volvo dupa accidentul de anul trecut. Atunci, un autovehicul Volvo XC90 a fost testat de Uber cu propriul software. Dupa incident, Volvo a permis doar testarea autovehiculelor cu un sofer instruit, cu o mana in permanenta tinuta pe volan. De asemenea, nu a fost permisa depasirea vitezei de 60 km/h.

Directorul departamentului de tehnologie din cadrul Veoneer, Nishant Batra, numeste esentiala aceasta aprobare, conform Reuters.

„Aceasta aprobare este esentiala pentru colectarea datelor importante si a functiilot de testare. Este un punct forte pentru progresul capacitatilor de auto-conducere ale Zenuity”, a spus acesta.

Thomas Jonsson, purtator de cuvant al Veoneer, a decarat ca e inca devreme pentru a putea spune cand Zenuity ar putea fi testat fara sofer.

Software-ul Zenuity a fost dezvoltat de Volvo si Veoneer în 2017. Se asteapta ca primul sau produs de asistenta pentru soferi sa fie disponibil pentru vanzare in acest an, cu tehnologii autonome de conducere care se vor alatura in curand.

Vezi si: Parteneriat important pentru Volvo

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.