Peterhansel

Dakar 2019 a programat etapa a saptea. Concurentii au avut de parcurs o bucla cu startul si sosirea la San Juan de Marcona.

Al-Attiyah a avut o abordare conservatoare cedand 12 minute in fata invingatorului din aceasta etapa, Peterhansel. Pilotul din Qatar ramane insa lider cu un avans de aproape jumatate de ora. Altfel, sa mentionam ca Loeb a fost cel mai rapid. El nu a izbutit insa victoria dupa ce a pierdut 40 de minute din pricina unei probleme electrice consemnate imediat dupa start.

Sam Sunderland si-a trecut in cont cea de-a doua victorie de etapa din acest an si a urcat pe locul 4 la general. Brabec a beneficiat de problemele lui Quintanilla si a redevenit lider, in timp ce Van Beveren, care n-a fortat, este situat al doilea.

Mani Gyenes a terminat proba pe locul 5 la categoria Original by Motul- Malles Moto, victoria revenindu-i lui Arnold Brucy. Mark Tielemans ramane lider, in timp ce Gyenes ocupa locul trei. La general a terminat pe 50, iar acum ocupa pozitia 40 in ierarhia raliului.

La categoria S×S „Chaleco” López si-a trecut in cont cea de-a treia victorie din 2019. El s-a impus cu 22 de minute avans in fata lui Varela, noul lider al categoriei. In disputa quad-urilor, Nicolás Cavigliasso s-a impus din nou (a 6-a victorie de etapa) si are o ora si un sfert avans in fata lui Ferrioli. In competitia camioanelor locul intai a fost ocupat de olandezul De Rooy, aflat la al doilea triumf consecutiv. Eduard Nikolayev ramane lider, urmat de Sotnikov si De Rooy.

Dakar 2019- Statistica zilei

20 este numarul etapelor disputate pana acum in Peru in editiile 2012, 2013, 2018 si 2019. Patru piloti au acumulat cate sase victorii pana acum. Este vorba de Al-Attiyah si Peterhansel (auto), de Rooy (campioane) si Cavigliasso (Quad). Ultimul a reusit aceste succese exclusiv in acest sezon.

Stiati ca…

Cea mai stransa disputa este cea de la categoria moto. Plutonul este condus de 5 piloti care se afla intr-un ecart de numai 9:59.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.