X3M Off Road Challenge, etapa a treia a Campionatului National de Off-Road, se va disputa in perioada 25-28 iulie la Runcu.

Concursul este structurat in doua zile de TROPHY si o proba superspeciala TRIAL, cu participanti la 6 clase. Este vorba despre: Standard grupa A, B si C, Open, Open SSV (autovehicule de tip side by side) si Extrem.

In plus, organizatorii anunta ca in urma multiplelor solicitari permit participarea la etapa si celor care nu au roll-cage. Acestia urmeaza sa fie inscrisi la clasa PROMO. Sunt impuse insa cerinte minime: troliu, cauciucuri profil agresiv, casti si centuri de siguranta.

Navigarea se face pe road-book insotit de coordonate de confirmare. Se va intocmi un clasament separat la X3M Off Road Challenge. Participantii nu vor puncta in Campionatul National, dar castigatorii vor fi premiati. Taxa de participare este de 400 RON/membru echipaj. Cei interesați vor trebui sa achite licenta one-event, dar si asigurarea si vizita medicala.

Runcu, o perla ascunsa in munti

Comuna Runcu are 8 sate si infrastructura buna. Si este renumita pentru traseele de drumetie, zonele de alpinism, dar si pentru cele de mountain-biking si off-road. Nu trebuie sa ratati, in cheile Sohodolului, Inelul Doamnei. O spectaculoasa formatiune calcaroasa. Sau, sus, varful Plesa. Acolo unde esti, la propriu, cu capul in nori. Si de unde poti admira toata zona.

Aici cinefilii vor redescoperi peisajul care a fost gazda pentru doua filme celebre. Vorbim despre „Trandafirul Galben” si „Drumul Oaselor”. Iar cei indragostiti de natura, peisaje care-ti taie respiratia. „Pentru ca un turist sa vada mare parte din potentialul turistic pe care comunitatea noastra il ofera, cred ca ai nevoie de minimum patru zile”, spunea Adrian Campeanu, primar Runcu, intr-un reportaj Digi. Si are perfecta dreptate!

Programul competitiei X3M Off Road Challenge din acest final de saptamana il gasiti in materialul publicat de noi anterior.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.