Trofeul Opel Poiana Brasov se va desfasura in acest weekend avand la start 91 de piloti. Competitia reprezinta ultima etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop 2019. Lucien Hora si Mihai Leu, care si-au acontat deja titlurile, sunt si ei pe lista de inscrieri.

Pentru Lucien Hora, Trofeul Opel Poiana Brasov reprezinta un prilej de a celebra un nou titlu in chiar primul sezon de cand a revenit in competitii. Hora si-a asigurat cununa cu lauri in runda de la Campulung Muscel. Si Mihai Leu, cu Ferrari 456 Challenge, este deja campion la Categoria I inca de la Ranca. El revine in cometitie dupa ce a absentat la etapa precedenta.

Trei piloti in lupta la E2 SH

Cea mai mare miza de la Poiana Brasov ramane titlul de la Grupa E2 SH. Costi Stratnic, Bogdan Cuzma si Lucian Radut au sperante ca vor incheia sezonul 2019 pe primul loc. Stratnic (Dacia STTC) conduce grupa cu 144 de puncte, fiind urmat de Cuzma ( Mitsubishi Lancer Evo IX), cu 143,77. Radut (Mitsubishi Lancer Evo 8,5) a acumulat 132,75.

Campionatul si-a stabilit deja campionii la Grupele A, N, GT, Doua Roti Motrice. Cu totii insa vor fi prezenti la evenimentul care trage cortina peste sezonul 2019. Ciprian Ciubotaru (Grupa A), Calin Manitiu (Grupa N), Mihai Leu (GT) si Andrei Serban (2 Roti Motrice) vor fi la start printre cei 88 de concurenti. Pe lista se afla si fostii campioni nationali la raliuri Dan Girtofan si Titi Aur, ambii urmand sa piloteze cate un model Skoda Fabia R5.

Cinci piloti bulgari la start

Runda din Poiana Brasov are si cinci bulgari invitati, pe Petko Manolov (Subaru Impreza), Vasko Vajarov (Opel Astra F), Nikolay Zlatkov (Audi S1 ProSpeed), Stefan Stoev (Silver Car EF10) si Pavel Shenkov (Lada). Stoev este castigatorul etapei de la Resita, in timp ce Zlatkov a fost al patrulea la Medias.

In divizia dedicata istoricelor s-au inscris sase piloti pentru runda din Poiana Brasov, printre care si Catalin Cedric Ghigea, care are nevoie doar sa puncteze pentru a-si asigura titlul de campion. Pe traseul de concurs vor fi si trei automobile Dacia, pilotat de Dan Spudark, Mihai Barbu Alexandrescu si Valentin Nemtanu.

Sambata sunt programate mansele de recunoasteri si antrenamentele cronometrate, iar duminica vor avea loc mansele finale de concurs. Atat sambata, cat si duminica, fanii motorsportului vor putea urmari confruntarea cailor putere pe pagina de facebook a Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

Lista de inscrieri: lista_inscrieri-8oct-v3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.