Succes romanesc in runda cu numarul doi al campionatului maghiar de endurocross. Campionul Romaniei la clasa quad, Sebastian Bodea, si-a trecut in cont victoria. La startul competitiei s-au mai aflat si Zoltan Burjan, la Quad 4×2, respectiv Dan Condre si Vilmos-Zsolt Szejke la ATV 4×4, ultimul izbutind sa se claseze pe podium. Zoltan Burjan a terminat intrecerea la care au participat 32 de concurenti pe locul 6. De notat si faptul ca Dan Condre isi continua procesul de reacomodare la ritmul de competitii dupa o accidentare serioasa suferita in 2016.

L-am contactat pe Sebastian Bodea pentru a ne oferi mai multe informatii despre intrecere. Iar primele precizari au fost legate de modul de desfasurare al concursului. Astfel, etapa este deschisa de o sesiune de calificari cu durata de 30 de minute. Una care are rolul de a stabili ordinea de start, dar si de a descifra traseul. Care, de regula, este mixt, compus din pista de motocros si traseu de enduro. Durata cursei este de 2 ore plus un tur.

Succes pentru Sebastian Bodea

Succes romanesc in campionatul endurocross al Ungariei 59252916_386627618857826_7421036474771963904_n-1024x683Sebastian Bodea a obtinut al cincilea timp in calificari. Imediat dupa start s-a lansat intr-o cursa de urmarire a pilotilor care il precedau. Si, dupa circa 45 de minute scurse, a izbutit sa treaca pe pozitia a patra, iar 10 minute mai tarziu pe ultima treapta a podiumului.

De-aici incepea greul. Dar Sebastian si-a dus misiunea pana la capat. „Dupa circa 70 de minute de la start invatasem traseul si trasele mai bune. Ii aveam deja in vizor pe concurentii de pe primele locuri. Si am tras tare. Am reusit sa devin lider dupa o ora si 40 de minute. Insa restul intrecerii n-a fost floare la ureche. Oboseala se acumula, iar adversarii erau la numai cateva secunde distanta, presandu-ma permanent”, povesteste campionul Romaniei.

Bodea a izbutit sa faca fata efortului si nu a facut vreo eroare. Astfel ca s-a indreptat spre victorie. „Ma bucura acest succes. Cu atat mai mult cu cat este genul de intrecere in care conditia ta fizica este mai importanta decat materialul de concurs. Recunosc, imi place sa vin sa concurez in Ungaria. In primul rand pentru adrenalina oferita de numarul mare de concurenti. Apoi pentru ca am reusit sa stabilesc o multime de legaturi si prietenii de-a lungul timpului. Iar baietii de aici sunt extrem de primitori si prietenosi. Astfel ca dincolo de concurs, orice vizita este si prilejul unor clipe frumoase petrecute in compania unor persoane apropiate”, a cocluzionat Sebastian.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.