Sandero la prima etapa de WRC? Da, nu este banc, caci e perioada de vacanta (activa) nu de poante precum cele de 1 aprilie.

Sandero R4, proiect special ASM Motorsport

Raliul Monte Carlo este programat in perioada 22-26 ianuarie. Iar modelul Sandero R4 a fost deja testat in Rally de Tierra de Granada si Rallye du Condroz. Ideea masinii i-a apartinut proprietarului ASM Motorsport, Àlex Sabater. Cel care s-a ocupat de debutul lui Hayden Paddon in WRC. In opinia acestuia, modelele R4 vor reprezenta viitorul pentru pilotii privati si semioficiali. Pentru ca propun masini competitive, dar care presupun costuri reduse.

„Un model R4 este mai lent cu circa jumatate de secunda pe kilometru fata de un R5. Dar costurile sunt altele. Vorbim despre o economie de 30% pentru dezvoltare, si pret pe kilometru de prpba speciala la jumatate”, spune Sabater. Care spune ca astfel de proiecte se vor inmulti dupa schimbarea de regulament.

Acest Dacia Sandero este la baza o masina de serie pe care s-a montat un kit dezvoltat de Oreca. Unul care respecta regulamentul FIA pentru Rally 2-Kit, categorie care urmeaza sa fie acceptat in WRC din acest sezon. Propulsia este asigurata de o unitate 1.6 turbo de 265 de CP, care este cuplat la o cutie secventiala cu 5 rapoarte, in timp ce tractiunea este integrala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.