Romanian BAJA 209 se va disputa la finele acestei saptamani la Buzau. Mai precis in perioada 28-30 iunie.  Competitia se deruleaza sub egida Ministerului Tineretului si Sportului, FRAS, ACSI MOTORSPORT. Ea are validitate pentru East European Tout Terrain Series, pentru Campionatul International ACSI MOTORSPORT si pentru Campionatul National de Rally Raid.

Romanian BAJA a ajuns la editia cu numarul patru. Si, trebuie spus, este o competitie capabila sa reuneasca la start peste 70 de concurenti din Europa si nu numai. Printre concurentii prezenti la Romanian Baja sunt prezenti piloti cu experienta in competitii de Campionat Mondial, dar si participanti la competitii ca DAKAR, AFRICA ECO RACE, SILKWAY, PANAAFRICA. In Romanian Baja 2019 s-au inscris echipaje din Italia, Bulgaria, Israel, Cehia, Serbia, Emiratele Arabe si Romania.

Romanian Baja, 500 de kilometri de raliu intr-o singura zi

Romanian BAJA este o competitie unica prin faptul ca se parcurg in regim de raliu 500 de km intr-o singura zi. Exact ca la o etapa DAKAR. O cursa rapida si dificila, care contine diferite tipuri de traseu. Se alearga pe drumuri pe campii, dealuri, paduri, munti si sol acoperit cu nisip.

La linia de start vor fi prezente vehicule din toate categoriile ce pot participa la curse de rally raid. Vorbim despre auto, moto, buggy, utv, atv si quad. Pentru desfasurarea in deplina siguranta a competitiei, fiecare echipaj va avea montat baliza GPS furnizate de RallyGPS. Astfel, la adresa http://live.rallygps.ro/ pot fi urmarite in timp real pe toata perioada desfasurarii concursului.

Pe traseu se vor afla ambulante de tip B. Siguranta traseului va fi asigurata de masini de teren pregatite atent pentru astfel de activitati din partea organizatorului (AS Cap 180). Totodata, acestea vor fi insotite de arbitri si sportivi de off-road si rally-raid care vor monitoriza toate intersectiile traseului de concurs cu drumuri deschise circulatiei publice.

Mai mult, punctele de Control de Trecere si Control Orar, Start, Sosire vor fi asistate si supravegheate de echipaje ale Jandarmeriei si ale Inspectoratelor Judetene de Politie, ISU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.