Sebastien Ogier a castigat Raliul Mexicului de la Guanajuato, care a consemnat revenirea in WRC a multiplului campion Sebastien Loeb, dupa o pauza de mai bine de trei ani.

Pilotul celor de la M-Sport Ford WRT a terminat cea de-a treia etapa a anului in World Rally Championship cu timpul de 3 ore, 53 de minute si 58 de secunde.

Dupa acest succes, francezul in varsta de 34 de ani si copilotul sau Julien Ingrassia au preluat conducerea in clasamentul general.

„E un loc special pentru mine. Am patru victorii si sapte podiumuri aici. E o atmosfere grozava si chiar daca ma asteptam sa fie dificil, am stiu ca singura noastra sansa e sa nu ne dam batuti”, a spus Ogier, dupa terminarea competitiei din Mexic.

Pe o caldura intensa si un traseu extrem de dificil, Sebastien Ogier si Julien Ingrassia, care au castigat si prima etapa a anului, de la Monte Carlo, au fost urmati in clasament de Dani Sordo si Carlos del Barrio, la un minut si 13 secunde.

Podiumul a fost completat de Kris Meeke si Paul Nagle, la un minut si 29 de secunde distanta.

La mai bine de trei ani distanta de la ultima participare in WRC, Sebastien Loeb s-a descurcat admirabil si a incheiat pe locul 5, la doua minute si 34 de secunde distanta de castigatori.

Loeb si copilotul sau, Daniel Elena, ar fi prins cu siguranta podiumul daca n-ar fi fost nevoiti sa schimbe un cauciuc, dupa ce au lovit o piatra.

WRC 2018: Sebastien Ogier a castigat in Mexic. Revenire remarcabila pentru Sebastien Loeb rezultate

Dupa trei etape disputate in acest an, clasamentul la general al pilotilor se prezinta astfel:

1. Sebastien Ogier – 60 puncte
2. Thierry Neuville – 51
3. Andreas Mikkelsen – 34
4. Kris Meeke – 32
5. Jari-Matti Latvala – 30
6. Ott Tanak – 26
7. Esapekka Lappi – 23
8. Craig Breen – 20
9. Dani Sordo – 18
10. Hayden Paddon – 10

Urmatoarea etapa din World Rally Championship, a 4-a, va avea loc in perioada 5-8 aprilie, in Corsica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.