Dupa ce a lansat primul sau hypercar din istorie, SC18 Alston, Lamborghini a decis sa prezinte ceea ce divizia sa de curse – Lamborghini Squadra Corse – poate face cu recent lansatul SUV Urus.

Urus ST-X Concept se numeste modelul cu care Lamborghini intentioneaza sa participe intr-o serie de curse de stil rallycross, pe care producatorul italian este pregatit sa o introduca in viitorul apropiat.

Noua model beneficiaza de aceeasi putere ca varianta de productie, insa e mult mai usor. De fapt, vorbim de o reducere de 25% a greutatii.

Sub capota, Lamborghini Urus ST-X Concept a primit acelasi motor twin-turbo V8, care produce 641 de cai putere si are un cuplu maxim de 850 Nm.

Lamborghini Urus va participa in curse de rallycross urus-st-x-concept-lateral

Cum spuneam ceva mai sus, modelul va fi folosit in cursele de serie, urmand ca debutul acestora sa aiba loc in 2020, pe trasee de curse special contruite in Orientul Mijlociu si Europa.

Printre modificari regasim o capota din fibra de carbon cu un canal de admisie masiv, o evacuare completa de curse si un eleron. Lamborghini Urus ST-X e dotat, de asemenea, cu un steel roll cage aprobat de FIA, un sistem de stingere a incendiilor si un rezervor masiv FT3.

Producatorul italian cu sediul la Sant’Agata Bolognese a adaugat chiar si un set de jante de 21 de inchi cu anvelope Pirelli, impreuna cu un sistem de suspensie usor ridicat, care face posibila trecerea peste obstacole si suprafetele dificile din timpul curselor.

In fine, masina a fost colorata intr-un verde special denumit Mantis Livery.

Lamborghini Urus va participa in curse de rallycross urus-st-x-concept-spate

Sursa: Car and Bike

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.