A doua etapa din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri a inceput joi in Suedia si se va incheia duminica.

E singura etapa din circuitul WRC care se desfasoara pe zapada si strabate 314 kilometri.

In prima zi a fost programata o singura proba – speciala de deschidere, de 1.9 kilometri, castigata de Ott Tanak, la volanul Yarisului sau.

Estonianul l-a invins pe Thierry Neuville in cursa directa si a termina primul superspeciala, cu un avans de doar 0.3 fata de finlandezul Matti Latvala, de la Toyota Gazoo.

„E una dintre etapele mele favorita si mai ales in acest an, pentru ca avem parte de atata zapata”, a spus Tanak.

„Imi place mult aici. E posibil sa ninga si mai mult in aceasta seara, dar nu conteaza, orice s-ar intampla, maine vom trage si mai tare, pentru ca e o zi importanta”, a completat acesta.

Mads Ostberg, la bordul unui Citroen C3, a venit al treilea, iar Kris Meeke, tot pe un C3, si Andrea Mikkelsen, pe un Hyundai i20, sunt la egalitate pe pozitia a 4-a.

Vineri vom avea parte de 6 probe speciale, pe o distanta totala de 140 de kilometri.

Prima etapa a sezonului 2018 a Campionatului Mondial de Raliuri, desfasurata la Monte Carlo, a fost castigata de echipajul format din francezii Sebastien Ogier si Julien Igrassia. Locul doi a fost ocupat de estonienii Ott Tanak si Martin Javeoja, iar ultimul loc al podiumului le-a revenit finlandezilor Jari-Matti Latvala si Mikka Anttila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.