Raliul Maramureșului revine în calendarul Campionatului Național de Raliuri Betano după 14 ani de pauză. Un total de 75 de echipaje s-au înscris la etapa care are loc în acest weekend, exclusiv pe asfalt. Lungimea totală a probelor este de 142,40 km.

Ultima oară când un raliu s-a organizat pe plaiurile maramureșene se întâmpla în 2007. Raliul Siromex Baia Mare avea să fie câștigat de echipajul Bogdan Marișca / Sebastian Itu. Același echipaj deschide lista înscrierilor de la această ediție din postura de lider interimar al campionatului, după primele trei runde.

Absent în Harghita, cvintuplul campion național absolut Simone Tempestini va concura pentru prima oară la Baia Mare. El îl are și de această dată în dreapta pe Sergiu Itu, pe o Skoda Fabia R5. În 2006, tatăl lui Simone, Marco Tempestini, se impunea la raliul din Maramureș.

Dan Gîrtofan și Tudor Mârza, la bordul unui model Skoda Fabia Rally 2, vor să înceapă campania de recuperare a punctelor chiar din acest weekend. În 2004, pe când îl avea copilot pe Dorin Pulpea, Dan Gîrtofan se impunea la Baia Mare. Era anul în care își adjudeca, fără drept de apel, primul titlu de campion național absolut din carieră.

Norbert Maior și Francesca Maior revin și ei la start, după pauza din Harghita. În aceeași situație se află și echipajul Sebastian Barbu/Bogdan Iancu (Skoda Fabia R5). După primul său podium FIA din carieră, Adrian Teslovan va bifa prezență și în Maramureș.

Raliul Maramureșului 2021 pe Look Sport 3 Motors

Raliul Maramureșului 2021 va avea un total de 12 probe speciale, care se vor desfășura sâmbătă și duminică, runda urmând să fie urmărită în direct pe Look Sport 3 Motors. Vineri seară, de la ora 20:00, publicul va avea ocazia să vadă prezentarea oficială a echipajelor în Piața Libertății.

Cele 75 de echipaje sunt împărțite astfel: 52 în Campionatul Național de Raliuri Betano, 5 în Campionatul Național de Raliuri Istorice Betano și 18 în Campionatul Național de Rally 2.

Runda va avea parte și de 4 echipaje sosite din afara țării, două din Turcia, unul din Belgia și unul din Ungaria. Cel mai cunoscut nume este cel al turcului Ugur Soylu, vicecampion național absolut în țara sa natală.

Lista de înscrieri: Raliul Maramuresului mm-lista_inscrieri-2605

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.