Cristiana Oprea, pilot de raliuri, se numara printre ambasadorii si speakerii Sports Festival. Ea va fi prezenta la Cluj in perioada 13-16 iunie impreuna cu masina ei de curse, o Dacia Sandero in specificatie de Cupa DACIA. Cristiana este si fondatoarea platformei Femei in Motorsport. Aceasta promoveaza catre publicul larg toate femeile implicate in automobilismul si motociclismul romanesc.

Atletism, baschet, echitatie, tenis, petanque si…raliuri! 40 de sporturi va invita saptamana aceasta sa le descoperiti la cel mai mare eveniment sportiv din Romania. Este vorba despre Sports Festival, care are loc pe 13-16 iunie la Cluj-Napoca. Locatia: zona Parcului Central, Cluj Arena si Sala Polivalenta.

Pilotul Cristiana Oprea si Femei in Motorsport va invita la Sports Festival! Cristiana-Oprea-Diana-Hategan-Raliul-Argesului-2019-podium-1-2-1024x682

Intr-un mix unic dintre sport, divertisment, educatie si distractie, Cristiana va aduce in discutie atat farmecul, cat si provocarile automobilismului. Dupa 4 ani de cariera ca pilot in Cupa DACIA in Campionatul National de Raliuri, ea a reusit luna trecuta sa scrie o pagina in istoria competitiei monomarca. Ea a urcat pe podium, pe locul 2 general, la Raliul Argesului. A devenit astfel prima femeie pilot si, implicit alaturi de copilotul Diana Hategan, componenta primului echipaj feminin care a urcat pe podiumul general Cupa DACIA in cele 13 editii.

Cristiana si Diana, primul echipaj feminin romanesc in FIA ERC

Dupa ce a luat un prim contact cu raliurile europene anul trecut, vara aceasta si-a planificat urmatorul pas. Ea si Diana vor participa la Rally di Roma Capitale (17-21 iulie). Cristiana si Diana devin astfel primul echipaj feminin romanesc din istoria Campionatului European de Raliuri (FIA ERC). Pregatirile pentru noul nivel competitional au inceput in weekend, cand Cristiana a facut primele teste cu noul material de concurs. Un Peugeot 208 R2 pregatit de #Motorsport, cu care va concura in Italia pentru un loc cat mai bun in clasamentele ERC3 si ERC Ladies Trophy.

Pilotul Cristiana Oprea si Femei in Motorsport va invita la Sports Festival! Cristiana-Oprea-Diana-Hategan-Raliul-Argesului-2019-20-1024x684

Prezenta ei in panelul Sports Talks de duminica, de la ora 11:00, afirma inca o data ca motorsportul nu are bariere. Acesta este unul dintre putinele sporturi in care barbatii si femeile se pot implica in mod egal. Alaturi de personalitati de top din industria sportiva precum Darren Cahill, Camelia Potec, Ciprian Marica, Marius Albu, Simona Amanar, se vor discuta drumul si performantele fiecarui sportiv. O reala inspiratie pentru toti cei care vor fi prezenti in zona centrala a festivalului. Sports Talks au loc sambata si duminica, in intervalul 10-15, iar accesul este liber.

Sports Festival, 4 zile in prezenta legendelor sportului

Sports Festival reuneste timp de 4 zile legende sportive cu amatori si profesionisti, copii cu campioni, parinti si antrenori. Peste 30 de sporturi au disponibile sesiuni de initiere gratuit, care dureaza minim 15 minute si sunt accesibile tuturor, indiferent de nivelul de pregatire. Cu mic, cu mare, toti vizitatorii festivalului vor avea ocazia sa descopere sporturi noi si ce anume li se potriveste. Pe langa demonstratiile cu sportivi de performanta, unele dintre cele mai asteptate momente ale festivalului sunt cele 3 meciuri demonstrative de tenis dintre echipa Romaniei si cea a Italiei, care vor avea loc sambata incepand cu ora 17:30, cu Simona Halep si Marius Copil contra Flaviei Pennetta si a lui Fabio Fognini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.