Off Road este una dintre primele discipline din motorsportul romanesc care porneste la drum, oficial, in 2020. In acest final de saptamana este organizata Cupa ORCA Trophy. O competitie organizata de OFF ROAD CLUB ARAD in perioada 12-14 iunie in zona sat Halmagel, comuna Halmagiu, judetul Arad.

Organizatorii au anuntat ca publicul nu poate lua parte la eveniment din pricina conditiilor induse de pandemia COVID-19. In plus, nu va exista o proba de Trial, ci o superspeciala derulata in padure. Au fost luate masuri speciale de siguranta. Inclusiv masti pentru toti participantii – sportivi, oficiali, mecanici. Iar Comisia Nationala de Off Road va folosi acest eveniment ca un reper pentru intrecerile ce se vor derula in perioada urmatoare.

Regulament Sportiv

Competitia se va desfasura pe teritoriul judetului Arad, in zona comunei Halmagiu, cu start si sosire in ziua de concurs la punctele stabilite de organizatori. Competitia este dedicata echipajelor care au experienta si utilizeaza in concurs vehicule 4×4 cu modificari speciale pentru offroad. Dar este deschisa si echipajelor de incepatori, care vor utiliza vehicule 4×4 fara modificari structurale speciale.

Navigarea se va face pe track atat la clasa Open –Extrem cat si la Standard A si B, respectiv Hobby. Sportivii sunt obligati sa aiba mijloace de inregistrare a traseului parcurs cu programe de navigare Orux si / sau Motion X.

Competitia este formată dintr-o zi de TROPHY si o proba superspeciala. Participantii punctează separat ziua de TROPHY si separat superspeciala. Insa la superspeciala vor participa doar concurentii care au participat la TROPHY.

Taxe competitie si conditii de inscriere/participare

Taxa participanti este de 400 lei de echipaj din care 200 lei/participant reprezinta Taxa sportiva care include traseul de off road stabilit de catre organizatori, hrana traseu (apa plus sandwich), tricoul evenimentului. Copiii sub 8 ani :gratis

Pentru inscriere/participare se vor respecta prevederile Regulamentului sportiv 2020 , plus Anexe.

Documentele necesare pentru inscriere:

  • Acte de identitate pentru pilot si copilot
  • Permis de conducere valabil pentru pilot
  • Declaratie pe propria raspundere.

Sportivii vor respecta intocmai regulamentele in vigoare si regulile stabilite de organizator, care se va ingriji de comunicarea acestora tuturor participantilor. Orice abatere de la acestea va fi penalizata corespunzator.

Off Road, start cu Cupa "ORCA Trophy" 2020 100686495_3270378309660717_8154679582566383616_n

Program

VINERI 12 iunie 2020
16.00 – 22.00 – Inscrieri (secretariatul din incinta locatiei pensiuni Minerva ) si verificare tehnica autovehicule

SAMBATA 13 iunie
09.30 – sedinta tehnica online
10.00 – start
17.00- ora estimata sosire

DUMINICA 14 iunie
10.30 – sedinta tehnica online
11.00 – proba traseu
15.00 – ora estimata premiere.
Nota: Acest program este orientativ. Eventualele modificari se vor afisa la Secretariat si se vor anunta la Sedinta tehnica de sambata, ora 10.00. Detaliile programului pentru fiecare zi de competitie vor fi comunicate la secretariatul (la panoul de afisaj) din incinta Pensiunii Minerva.

Conditii tehnice pentru autovehicule

Sunt acceptate sa participe numai autovehicule cu tractiune integrala, care au o masa cuprinsa intre 900 – 3500 kg, in stare de functionare. Acestea trebuie sa indeplineasca si  conditiile de dotare minima obligatorie pentru fiecare clasa in parte.

Conditiile sunt prevazute in prezentul regulament si completat cu Anexa A din Regulamentul Sportiv Cadru al Campionatului National de Off Road 2020.

Clasa OPEN EXTREM

-anvelope de teren profil 100%
-troliu fata spate
– sufa protectie copac sufa tractare, ocheti,hi-lift.
-roll cage
-trusa medicala
-extinctor in termen de garantie
-centuri in minim 3 puncte
-mijloace de inregistrare a traseului parcurs
-casca de protectie obligatorie
-prelata pentru protectia solului

Clasa STANDARD (masini 4×4 de serie)

-anvelope de teren profil MT
-casca de protectie obligatorie
-trusa medicala
-extinctor in termen de garantie
-troliu fata
-mijloace de inregistrare a traseului parcurs
-centuri de siguranta
-sufa protectie copac sufa tractare ocheti,hi-lift
-prelata pentru protectia solului

Clasa Hobby

Autovehiculele care participă la clasa Hobby trebuie sa fie masini 4×4, sa fie inmatriculate, sa aiba inspectie tehnica periodica – ITP valabila, asigurare obligatorie RCA.
-mijloace de inregistrare a traseului parcurs
-prelata pentru protectia solului
Se recomanda anvelope minim AT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.