Off road este disciplina care-si desemneaza ultimii campioni. In acest weekend se desfasoara Cupa Tester Grup by Adventure 4×4 Iasi, runda de final a Campionatului National de Off-Road. Intrecerea se deruleaza sub egida FRAS.

Dupa penultima etapa a sezonului, derulata la Targoviste, v-am oferit si o trecere in revista asupra luptei pentru titluri. Revenim cu aceste informatii pentru a va face o imagine asupra principalelor puncte de atractie ale intrecerii din acest weekend.

Lupta la Trophy

La Extrem, lucrurile s-au concretizat dupa etapa precedenta. Andy Visoiu si Constantin Fanatana sunt deja in posesia primului loc la finalul stagiunii. Lupta pentru locul doi este insa deschisa, favorit fiind Claudiu Pestean.

La Open, Teodor Visoiu are nevoie de doua puncte in etapa de la Iasi pentru a se impune. In lupta pentru titlu este implicat si Mircea Tudor, in timp ce pentru ordinea locurilor 2-3 conteaza si rezultatul obtinut de Octavian Tudor.

Lucrurile sunt clare si in ceea ce priveste laureatii la Standard A si C. Primele pozitii in ierarhia 2019 la Trophy au fost adjudecate de Oana Tarcea, respectiv Cristian Cravet. La Standard B Nicolae Burada are prima sansa. Vlad Huminuc, pilotul Best Ride, are nevoie de un abandon al lui Burada pentru a-l devansa.

In fine, la SSV, Andrei Ungureanu are deja titlul asigurat. Chiar si fara punct la Iasi va acumula 150 de puncte plus numar maxim de succese, bifand si al doilea criteriu de departajare.

Cum stau lucrurile la Trial

„Balet pe patru roti” si la editia din acest an a Cupei Tester Grup by Adventure 4×4 Iasi. Si, dincolo de spectacolul off road, publicul va avea parte de o disputa condimentata de miza reprezentata de trofeele puse la bataie in sezonul 2019.

La Extrem, lupta se duce in trei intre Andy Visoiu, Dragos Cindescu si Gheorghe Sorca. La Open, Octavian Tudor este in pole-position pentru locul intai la finele sezonului. Dar, matematic, Teo Visoiu si Mircea Tudor pot schimba lucrurile.

La Iasi urmeaza sa se decida laureatii si la Standard. Primele pozitii la acest moment sunt detinute de Cristian Foaltin (A), Sebastian Avram (B) si Vlad Ratiu (C). In fine, la SSV in pole-position este Doru Iacobus.

Cupa Tester Grup by Adventure 4×4 Iasi

Potrivit datelor furnizate pe site-ul CNOR, la startul intrecerii se afla 53 de echipaje. Cele mai multe, la Open, 14, in timp ce la polul opus este competitia de SSV, la care figureaza unul singur.

Programul competitiei propune doua etape de Trophy si proba de Trial. Aceasta din urma se va derula maine, cu incepere de la ora 14, in sat Paun, comuna Barnova. Un loc cunoscut de pasionatii de motorsport nu doar de la intrecerile de off road, ci si de la cele din CNRD, de exemplu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.