Motocros spectacol. Asa se poate rezuma etapa a doua din Campionatul National de Motocros, derulata la Moreni. 102 sportivi la start si o afluenta deosebita de public sunt relevante pentru aceasta idee.

Competitia a fost organizata de Clubul Flacara Moreni impreuna cu Primaria Municipiului Moreni. Au concurat clasele: 50cc Jun II + III; 65cc; 85cc; MX2; MX2 Jun; MX1; Amatori MX1 si MX2; Veterani 1 si 2; Fete si 300 2T.

Traseul a fost reconstruit

Traseul a fost reconstruit aproape in intregime, autoritatile locale implicandu-se inclusiv in asigurarea de internet Wi-Fi gratuit pentru toti participantii. Si am avut parte de o reeditare a curselor de pe vremuri. Asa cum s-a intamplat si la etapa nationala de Supermoto de la Drobeta Turnu Severin. Acolo unde am revazut un public avid sa vada curse in centrul oraselor.

Motocros cu priza: 102 concurenti la Moreni! motocros-6

La reusita etapei, scrie site-ul FRM, a contribuit o intreaga echipa insarcinata cu amenajarea traseului. O echipa coordonata de antrenorul lotului national, Adrian Raduta. Si-au mai dat concursul la buna desfasurare a etapei nationale si membri ai Comisiei de Motocros. Este vorba despre Duta Catalin si Tompa Csaba, precum si Ernest Mülner (legenda a motocrosului romanesc).

Laureatii competitiei

Motocros cu priza: 102 concurenti la Moreni! motocros-1

George Cabal (CSM Targu Mures) a adunat 50 de puncte la clasa regina MX1. Performanta similara pentru Robert Tompa (Sugas Sf. Gheorghe), care s-a impus in ambele manse ale clasei MX2.

Mihai Stoichescu (Moto Extrem Lugoj) a castigat si la Moreni ambele manse ale celei mai noi clase de motocros: 300 2T. In timp ce stelistul Eross Koppany a fost cel mai bun din nou la clasa MX2 Juniori.

Clasele Veteranilor au fost castigate de Ionut Cojanu (Steaua Bucuresti – Veterani 1), si Ciprian Popescu (Dual Racing Team – Veterani 2).

Foarte multi sportivi la startul clasei 85cc, intre cei 12 dovedindu-se cel mai bun in ambele manse Popovici Marius (Top Cross TCS Otopeni). Clasa 65cc a fost castigata de Chiujdea Ioan de la acelasi club, in fata altor 11 concurenti.

Cea mai buna fata a fost Bancila Stefania (Top Cross TCS Otopeni). La Amatori s-au impus Marton Szilveszter (Vectra Racing) – MX1 si Zsolt Okos (CSA Steaua Bucuresti) – MX2. In fine, la clasele copiilor (motociclete de 50 cc) s-au impus Mark Luca Iovita (Moto Extrem Lugoj – Jr.II) si David Senchea (Jitsu Zarnesti – Jr.III).

Motocros cu priza: 102 concurenti la Moreni! motocros-2

Rezutate

– VETERANI 1+2: VETERANI-1+2

– MX1 + MX2 + MX2 JUN + 300 2T: MX1-+-MX2-+-MX2-JUN-+-300-2T

– AMATORI 1+2: AMATORI-1+2

– 85 CC + 65 CC + FETE: 85-CC-+-65-CC-+-FETE

– 50 cc Jr 2 si 3: 50-cc-Jr-2-si-3

Etapa a III-a din Campionatul National de Motocros este programata pe 14 septembrie 2019 la Targu Mures. Oras care revine in calendarul competitiilor de motocros la cel mai inalt nivel dupa o lunga absenta. Ultima etapa din sezonul competitional 2019 va avea loc la Ciolpani, intre 5 si 6 octombrie, aceasta etapa contand si in Campionatul European BMU de Motocros 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.