Hubert Auriol, legenda Dakar, a trecut în neființă la vârsta de 68 de ani. Potrivit informațiilor, decesul s-a petrecut în spital și are la origine efectele Covid-19.

Statutul de legendă a Dakar alăturat lui Hubert Auriol nu este deloc deplasat. Și se poate extinde în cazul motorsportului. El a câștigat celebra competiție de trei ori. Mai întâi, în 1981 și 1983, pe două roți. Într-o vreme când întrecerile de anduranță pe două roți păreau dintr-o altă lume.

Hubert Auriol a intrat în legendă Hubert-Auriol_1-1024x683

Apoi, în 1992, când s-a impus și la categoria auto, a devenit primul pilot din istorie care a realizat isprava. O performanță pe care ulterior mulți au încercat să o egaleze. Și puțini au reușit-o. Până acum, în aproape 30 de ani, doar Stephane Peterhansel și Nani Roma au izbutit.

În momentul în care s-a retras, Hubert Auriol a devenit Race Director pentru Dakar. Postură pe care a ocupat-o între 1995 şi 2004. În plus, a fost unul dintre dintre fondatorii Africa Eco Race.

O altă performanță remarcabilă pentru cel ce era numit ”Africanul” (s-a născut în Etiopia, în 1952), s-a consemnat în 1987. Atunci a stabilit recordul pentru cel mai scurt timp necesar pentru înconjurul lumii cu un aeroplan. Membru al unei echipe de patru persoane a stabilit timpul de 88 de ore și 49 de minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.