Dakar 2021 se va desfasura, ca si pana acum, in luna ianuarie. In schimb, planurile de extindere a traseului si in alte state sunt pentru moment in stand-by. Informatia a fost facuta publica de Autosport, care a stat de vorba cu directorul competitiei, David Castera.

Competitia ramane chiar si in conditiile COVID-19

Noul Coronavirus COVID-19 a afectat serios sportul mondial. Iar competitiile de motorsport nu fac exceptie de la regula. Pandemia a dat peste cap calendarul celor mai importante serii. Si, pentru moment, exista doar planuri referitoare la intrecerile programate in 2020.

Din punctul acesta de vedere, Raliul Dakar are o pozitie privilegiata. Editia 2020 s-a desfasurat in start de an, inainte de pandemie. Iar pana la viitoarea competitie mai sunt luni bune. Astfel ca, spune Castera, se lucreaza deja la editia cu numarul 43 a intrecerii.

Extinderea, cel mai probabil amanata

In replica, spune directorul Dakar Rally, ideea extinderii traseului si in afara Arabiei Saudite ar urma sa fie amanata. „Initial ne-am propus ca din 2021 sa avem un traseu in doua sau trei tari. Nu am renuntat total la aceasta, dar luam in calcul si sa ramanem cu Dakar 2021, ca si anul trecut, doar in Arabia Saudita. Sunt mai multe planuri pe tapet. Le vom trata la fel de serios pe toate pentru ca nu stim cu vor evolua lucrurile cu pandemia”, a spus Castera.

El a mai precizat ca negocierile vizeaza mai multe aspecte. „Nu este vorba doar despre traseu. Pandemia a complicat lucrurile, in special in ceea ce priveste masurile de siguranta. Fiecare tara cere lucruri specifice pentru a permite accesul. Apoi este vorba despre regulile de distantare. Si ce trebuie sa facem cu bivouacurile. Mai mult, regulile se schimba extrem de rapid. Uneori de la o zi la alta”, a continuat acesta.

O decizie, la inceput de iunie

Directorul competitiei spune ca prefera sa nu se pripeasca atunci cand este vorba despre Dakar 2021. „De regula prefer sa merg pe cel mai prost scenariu si sa iau o decizie pornind de la acesta. S-a demonstrat ca este o solutie care face ca lucrurile sa se intample. Caci daca ai conditii mai bune decat cele anticipate, desigur, este si mai bine”, a declarat Castera.

El a precizat ca pana la jumatatea lunii urmeaza sa poarte in continuare discutii cu partile implicate. Inclusiv cu reprezentanti ai sportivilor sau ai marcilor implicate. Iar un anunt oficial este asteptat, potrivit Autosport, in start de iunie.

Unul dintre planuri prevede extinderea in Iordania si Emiratele Arabe Unite. Insa cel mai fezabil este, desigur, cel de a ramane exclusiv in Arabia Saudita. Insa cu un traseu 100% nou. „Este o tara mare, de 4 sau cinci ori peste Franta, si ne ofera posibilitatea unui Dakar 2021 care sa fie diferit. Sunt convins ca vom avea o competitie la cel mai inalt nivel”, a concluzionat Castera.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.