Dakar 2020 a oferit alte schimbari de ierarhii in urma etapei cu numarul 3. O bucla Neom – Neom, desfasurata la altitudine, care le-a dat castig de cauza lui Rocky Brabec si Carlos Sainz.

Declaratie de intentie pentru Ricky Brabec

Ricky Brabec a dorit sa le arate tuturor ca-si doreste un rezultat extrardinar la Dakar 2020. In pofida unui traseu cu multe „capcane”, inclusiv la nivel de navigatie, si-a lasat usor-usor in spate competitorii. Si-a trecut in cont victoria de etapa, iar acum este lider la categoria moto.

Clasament moto dupa 3 etape

  1. RICKY BRABEC (MONSTER ENERGY HONDA TEAM 2020) 10H 39′ 04”
  2. KEVIN BENAVIDES (MONSTER ENERGY HONDA TEAM 2020) 10H 43′ 47”
  3. MATTHIAS WALKNER (RED BULL KTM FACTORY TEAM) 10H 45′ 06”

Sainz, la cota 33

Carlos Sainz, pilotul X-raid Mini, a devenit al treilea pilot care se impune in Arabia Saudita. Sainz s-a duelat vreme buna ca Stephane Peterhansel, insa cel din urma a pierdut 10 minute pe finalul probei.

Jakub Przygonski si pilotul privat Yasir Seaidan au completat Top 3, inaintea lui Fernando Alonso. Dublul campion mondial de Formula 1 pare ca a depasit problemele intampinate luni, cand a pierdut peste doua ore pentru a repara masina.

Sainz este lider la general, inaintea campionului in exercitiu, Nasser Al-Attiyah. Podiumul este completat de Orlando Terranova, cel care incepea etapa pe prima pozitie.

Clasament auto dupa 3 etape

  1. CARLOS SAINZ – LUCAS CRUZ (BAHRAIN JCW X-RAID TEAM) 11H 00′ 20”
  2. NASSEr AL-ATTIYAH – MATHIEU BAUMEL (TOYOTA GAZOO RACING) 11H 08′ 15”
  3. ORLANDO TERRANOVA – BERNARDO GRAUE (X-RAID MINI JCW TEAM) 11H 08′ 29”
Abandonuri de marca

Etapa a adus si doua abandonuri de marca. Pilotul WRC Khalid Al Qassimi, care incepea runda de pe locul 7, si-a avariat complet Peuegot-ul dupa ce acesta s-a rasturnat de mai multe ori la 300 de km de startul probei. Din fericire, nu au fost si alte urmari in afara de abandon.

Si Vladimir Vasilyev, care era in cursa pentru a intra intre primii 10, spune adio intrecerii. In cazul sau, masina X-raid Mini a luat foc, astfel ca a fost obligat sa paraseasca intrecerea.  In fine, Adrien Van Beveren este la al treilea abandon consecutiv. Francezul care s-a impus in Enduropale du Touquet de mai multe ori s-a retras la ultimele editii cand lupta pentru locurile fruntase. Iar acum, iata, dupa doar trei etape, in urma unui accident suferit cu 4 km inainte de finis.

Mani ramane lider la Malle Moto – Original

Mani Gyenes a ocupat locul doi in aceasta etapa cu numarul 3 in ierarhia Malle Moto – Original. Si-a pastrat pozitia de lider si are un avans de 51 de minute si 32 de secunde in fata lui Florent Vayssade.

La general, lucrurile stau asa: locul 43 absolut, pozitia 23 in G2 A.S.O Non-Elites si 10 la G2.2 Marathon.

In fine, Casale invins

In intrecerea quad-urilor, Giovanni Enrico a pus punct suprematiei lui Ignacio Casale. Casale ramane insa lider la general, in fata polonezului Rafal Sonik. Gerrard Farrés si-a adjudecat la „sprintul” final etapa la SSV, insa americanul Cassey Currie, care-l are copilot pe Sean Berriman, conduce in clasamentul general.

La camioane, Andrey Karginov si-a trecut in cont victoria de etapa si s-a apropiat de liderul
Siarhei Viazovich. El a recuperat cinci minute si acum are un ecart de doar 2:18 fata de ocupantul primului loc.

Alte detalii despre Dakar 2020 aflati aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.