Romanii pot ajunge pe grila Formulei 1! Nu, nu este o gluma. Este perfect posibil ca urmare a unui program initiat de organizatorii competitiei.

Totul devine posibil pentru suma de 200 de lire sterline (221 de euro). Atat cat costa unul dintre cele 56 de patratele albe si negre de pe steagul de sosire pe care le pot achizitiona fanii. Celelalte 24 sunt la dispoziția promoter-ului cursei.

Programul de vanzare face parte din initiativa #WeRaceAsOne si va demara cu prilejul Marelui Premiu al Austriei. Intrecerea este programata pe 5 iulie, pe Red Bull Ring, si se va desfasura fara spectatori.

Banii stransi se vor folosi, spun cei de la Formula 1, in scopuri caritabile. Ei urmeaza sa fie donati entitatilor care lupta pentru combaterea rasismului, promovează diversitatea sau ii sprijina pe cei afectati de pandemia COVID-19.

Calendar F1 2020

Si-acum sa vorbim si despre sezonul 2020, subiect de interes pentru romanii pasionati de aceasta intrecere. Ei bine, F1, echipele si FIA au lucrat cot la cot pentru a croi un calendar care sa permita derularea sezonului in conditii de siguranta.

Pentru moment, un lucru este cert. Se stiu primele 8 curse, care se vor derula in perioada iulie – septembrie. In ceea ce priveste restul, o decizie urmeaza sa fie luata ulterior. Cu 8 intreceri s-a facut primul pas pentru ca sezonul 2020 sa fie unul valid. Acesta fiind numarul minim impus de regulament.

Exista insa si un alt aspect mentionat de Codul Sportiv FIA. Si anume acela ca in calendar sa existe curse ce se desfasoara pe macar trei continente. Ceea ce inseamna ca mai este nevoie de macar doua intreceri pe alte meridiane. Fara indoiala, modul in care vor evolua lucrurile in ceea ce priveste pandemia, urmeaza sa fie determinant in aceasta privinta.

Calendar

3-5 iulie: Marele Premiu al Austriei Rolex Red Bull Ring

10-12 iulie: Marele Premiu Pirelli al Austriei Red Bull Ring

17-19 iulie: Marele Premiu al Ungariei Hungaroring

31 iulie – 2 aug: Marele Premiu al Marii Britanii Silverstone

7-9 august: Gran Prix Aniversar F1 Silverstone

14-16 august: Marele Premiu al Spaniei Barcelona-Catalunya

28-30 august: Marele Premiu al Belgiei Spa Francorschamps

4-6 septembrie: Marele Premiu al Italiei Monza

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.