La doar cateva ore dupa ce campionii de la Mercedes si-au prezentat la Silverstone monopostul pentru sezonul 2018, Ferrari a aratat si ea bolidul cu care va concura in acest an, intr-un eveniment desfasurat in Italia.

Bazat pe monopostul de anul trecut (SF70H), noul bolid, denumit SF71H, a suferit totusi mai multe schimbari importante.

Cea mai evidenta schimbare vizuala este revenirea la un monopost vopsit complet in rosu, inclusiv noul halo.

O inspectie mai detaliata dezvaluie o multime de schimbari semnificative ale sasiului, avand atat un ampatament mai lung decat predecesorul sau, cat si un design lateral mai agresiv, un sistem de racire revizuit si o aerodinamica actualizata.

„SF71H reprezinta o evolutie a masinii de anul trecut, care a fost deja un proiect bun”, a explicat directorul tehnic, Mattia Binotto.

„Am proiectat o masina care a avut cumva performante foarte bune pe circuitele de viteza redusa, dar am stiut ca trebuie sa lucram pe noi domenii de dezvoltare. De exemplu, incercam sa dezvoltam masina ca sa fie puternica pe circuitele de mare viteza, dar si fiabila. Principala diferenta este ca avem un ampatament usor mai lung fata de anul trecut, avem muchiile laterale, radiatoarele care sunt si mai agresive și mai inovatoare decat cele de anul trecut”, a mai spus oficialul echipei italiene.

Noul monopost isi va face debutul in cadrul unei zile de filmari in Barcelona, ​​duminica, 25 februarie, cu doar o zi inainte de inceperea testelor din presezon, pe circuitul spaniol.

Ferrari si-a prezentat monopostul pentru 2018 ferrari-1

Ferrari nu a mai castigat titlul la constructori din 2008 si pe cel al pilotilor din 2007, cu Kimi Raikkonen.

Pentru al patrulea an consecutiv, finlandezul de 38 de ani va fi coechipier cu cvadruplul campion mondial german, Sebastian Vettel.

Sezonul 2018 din Formula 1 va debuta pe 25 martie, in Australia, si va avea 21 de etape, dupa cum urmeaza:

Ferrari si-a prezentat monopostul pentru 2018 formula-1

Anul trecut, titlul la piloti a fost castigat de Lewis Hamilton, in timp ce la constructori s-a impus Mercedes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.