Cea de-a treia etapa din cadrul Campionatului National de Drift a avut loc pe Transalpina si a fost una extrem de spectaculoasa, chiar daca s-a desfasurat in conditii dificile din cauza ploii.

Intre kilometri 19 şi 21 ai celebrului DN 67C (Transalpina), dintre localitatile Novaci şi Ranca, pilotul ungar Norbert Zamecs a fost cel care s-a impus in cea de-a treia etapa a Campionatului National de Drift, ne informeaza Federatia Romana de Automobilism Sportiv, prin intermediul unui comunicat de presa.

In marea finala a clasei Pro, Norbert Zamecs s-a impus in fata lui Catalin Trifan.

In finala mica, pustiul minune al driftului romanesc, Iulian Jumuga (22 de ani), invingator in prima etapa a sezonului, a castigat battle-ul in fata lui Razvan Fratianu.

La Semi Pro, prima pozitia a fost ocupata de asemenea un pilot din Ungaria, Kevin Piskolty.

Campionul en-titre si liderul inaintea acestei etape, Calin Ciortan, a fost nevoit sa abandoneze in Top 16 din cauza unor probleme tehnice la motor, astfel ca fotoliul de lider după aceasta runda va fi ocupat de Iulian Jumuga, cu un total de 242 de puncte.

Pozitia secunda in clasamentul general este ocupata de Catalin Trifan (211 puncte), in timp ce Calin Ciortan a coborat pe locul 3, cu 209 puncte.

In ciuda ploii torențiale care a cazut pe tot parcursul battle-urilor, evenimentul s-a desfasurat conform programului initial, peste 1.000 de spectatori asistand la confruntarea cailor putere.

Campionatul National de Drift: Rezultatele etapei de pe Transalpina drift-1

In total, 37 de piloti din Romania, Ungaria, Bulgaria si Polonia au luat startul in etapa de pe traseu montan.

Urmatoarea etapa a Campionatului National de Drift, a 4-a, va avea loc pe TransRarau, in perioada 21-22 iulie.

Pe langa etapa de pe Transrarau, Campionatul National de Drift 2018 mai are in program alte doua etape, dupa cum urmeaza: 25 august (Constanta) si 22-23 septembrie (Cluj).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.