Toby Price, liderul echipei Red Bull KTM și unul dintre candidații la victorie în ediția 2021 a Raliului Dakar, a abandonat! Pilotul australian a căzut în etapa a noua și, potrivit primelor informații, s-a văzut în imposibilitatea de a mai continua după ce s-a rănit la braț.

Organizatorii cursei spun că Toby Price a căzut după parcurgerea a 155 de kilometri de probă. Sam Sunderland și Ricky Brabec au rămas alături de Toby până la sosirea elicopterului organizatorului cursei. Și, după ce echipajul de asitență a consemnat faptul că australianul nu va putea să continue, l-a transportat pe acesta la spital pentru radiografii. Primele date oferite de medici vorbesc despre faptul că nu este vorba de o accidentare gravă.

Price era în cursa pentru victorie

Ieșirea lui Toby Price din Dakar vine după ce în etapa a 8-a, cea de-a doua din maraton, a reușit o prestație senzațională. El a reușit să termine traseul chiar dacă a mers cu o anvelopă spate avariată. Și puțini îi dădeau șanse să ajungă la finiș. A făcut-o și era la 1:06 de liderul clasamentului general. Este vorba despre pilotul Honda Jose Ignacio Cornejo.

În urma abandonului lui Price, Sam Sunderland, care era pe locul 3, devine cel mai bine plasat rider KTM. Sam este singurul care luptă cu cei patru piloți Honda. Alături de Cornejo în top 5 se mai află Benavides, Bort și Brabec.

Abandonul lui Toby Price nu este singurul consemnat în startul etapei de marți. Și Ross Branch, pilotul Monster Energy Yamaha, a ieșit, de asemenea, din competiție. În cazul său însă, potrivit informațiilor de la fața locului, a fost vorba despre o defecțiune a motorului. Ross Branch devine al treilea pilot Yamaha care iese din raliu din pricina unei probleme mecanice. Anterior părăsiseră întrecerea din același motiv și piloții Franco Caimi, Jamie McCanney și Andrew Short.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.