Nasser Al-Attiyah (52 ani), de 5 ori castigator al Raliului Dakar, se alatura ca pilot oficial echipei de rally-raid a marcii Dacia.

Nasser va participa la etapa de test, din 2024, si se va angaja apoi, din 2025, in competitia Dakar si in Campionatul Mondial de Rally-Raid FIA (W2RC), alaturi de Sébastien Loeb si de Cristina Gutiérrez Herrero.

Nasser al-Attiyah este dublu Campion Mondial de Raliuri FIA in WRC-2 si de 19 ori Campion al Raliurilor FIA din Orientul Mijlociu (din 2003 pana in 2015). El a participat la numeroase competitii de raliu, rally-raid si de circuit. Palmaresul sau in rally-raid este fara egal. Nasser este de cinci ori castigator al Cupei Mondiale la raliu 4×4 si dublu castigator al Campionatului Mondial de Rally-Raid.

El este, de asemenea, unul din multiplii campioni ai Raliului Dakar. In 2010, el a terminat cursa in pozitia a doua, la numai 2 minute si 12 secunde in urma lui Carlos Sainz.

Primul sau titlu la Dakar l-a castigat in 2011, devansandu-i pe Giniel de Villiers si pe Carlos Sainz.

Urmatoarele victorii ale lui Nasser la Dakar au avut loc in 2015, 2019, 2022 si 2023, alaturi de copilotul sau, Mathieu Baumel, care il va insoti si in echipa Dacia. In varsta de 47 de ani, Mathieu este unul din cei mai titrati copiloti francezi, cu 4 victorii la Dakar si 12 titluri de Campion Mondial (2 in rally-raid, 1 in WRC2 si 9 in MERC).

Nasser al-Attiyah si Mathieu Baumel alcatuiesc al treilea echipaj al Team-ului Dacia, alaturi de echipajele Sébastien Loeb/Fabian Lurquin & Cristina Gutiérrez Herrero/Pablo Moreno Huete.

Din 2024, cele 3 echipaje vor testa un prototip al marcii, alimentat cu combustibil sintetic, in cadrul Raliului Marocului.

Nasser Al-Attiyah se alatura echipei de RALLY-RAID a Dacia nasser-dacia-teamObiectivul comun : castigarea Raliului Dakar!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.