Pe 30 decembrie, un dispozitiv a explodat în mașina pilotului francez Philippe Boutron care se pregătea să participe la Dakar 2022. Iar organizatorii au anunțat că suplimentează măsurile de securitate.

Boutron se afla la volanul uneia dintre dubele de asistență ale echipei Sodicars, împreună cu alți cinci mecanici. Se îndreptau către Shakedown.

Conform jurnaliștilor de la L’Equipe un dispozitiv exploziv (o bombă artizanală ?), a explodat sub scaunul pilotului francez. L-a rănit grav pe francez și a produs în podeaua vehiculului o gaură de mari dimensiuni.

Pentru Boutron, Dakar 2022 este a 9-a participare

Philippe Boutron s-a ales cu o rană la gambe și o fractură și a fost operat la Spitalul Militar din Jeddah. Este în afara oricărui pericol și va fi repatriat în Franța cât mai curând posibil.

Pentru francezul de 61 de ani, care este și președintele clubului de fotbal US Orléans, Dakar 2022 era a 9-a participare în competiție. Coechipierii lui au fost nevătămați, așa că echipa a decis să continue.

Organizatorii au anunțat măsuri speciale de securitate

Atât revista franceză Autohebdo, cât și L’Equipe – deținută de Amaury, grupul care deține ASO – au cerut lămuriri despre atac. Organizatorii Dakar 2022 nu au fost în măsură să certifice motivația acestuia.

Însă, într-un comunicat prin care au cerut „vigilență maximă pentru toți”, ASO a confirmat că măsurile de securitate speciale, folosite în anii cu probleme, vor reveni. Și că va exista o supraveghere suplimentară în bivuac, la hoteluri și pe traseu.

„Vehiculul său a fost oprit cu brutalitate de o explozie a cărei origine este încă necunoscută la acest moment. Poliția saudită s-a deplasat imediat la fața locului și și-a început ancheta , fără a exclude nicio posibilitate, inclusiv cea a unui atac.

Având în vedere acest lucru, am decis împreună cu autoritățile saudite să consolidăm toate măsurile de securitate care erau deja în vigoare în anii precedenți. Și care fuseseră reînnoite pentru această a treia ediție a Dakar în Arabia Saudită.

Prin urmare, întregul domeniu, hotelurile și bivuacurile vor beneficia de securitate îmbunătățităâ. În acest context, vă rugăm să faceți dovada unei vigilențe maxime”, conchide mesajul ASO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.