Ediția cu numărul 40 a Raliului Dakar a ajuns astăzi la cea de a patra dintre cele 14 etape programate, iar Emanuel Gyenes, pilotul Autonet Motorcycle Team se află pe locul 33 în clasamentul general. Pe 9 ianuarie se concurează în bucla San Juan de Marcona, 330 de km de probă specială, dintre care 100 de km în unele dintre cele mai înalte dune de pe Terra, vor ajunge la altitudini de peste 2.000 de m.

Dakar 2018: Many Gyenes face progrese DAK18_EBR2965_rid

Ieri, 8 ianuarie, caravana Dakar-ului a continuat să meargă către sudul statului Peru, ajungând în San Juan de Marcona, orășel în jurul căruia se concrează în etapa de astăzi. Emanuel Gyenes #28: „A treia zi a fost una destul de lungă (296 km de probă specială). Traseul a fost mai rapid decât cel din ziua a doua, cam 40 -50% a fost la fel ca cel din etapa a doua doar că l-am parcurs în sens invers. Nu am putut să îmi măresc ritmul, am terminat pe 35, dar asta și pentru că am pierdut timp cu găsirea unui waypoint (punct GPS). A trebuit să mă întorc cam un km, pentru că deși am fost aproape de el nu s-a marcat și ca să evit o penalizare am revenit în zonă. Apoi m-au ajuns din urmă trei concurenți și am mers împreună cei 100 de km, câți mai erau până la finiș. În dune a fost destul de dificil pentru că a început să se încălzească și nisipul s-a făcut foarte fin. Mă bucur că sunt aici și am să încerc să măresc ritmul în Bolivia. ”

În etapa de astăzi startul se va da chiar de pe plajă, motocicliștii pornind de pe linii a câte 15, la fiecare 5 minute. Mani va lua startul de pe linia a treia la ora României 14:40.

Mâine, 10 ianuarie, traseul va merge în sud către Arequipa, proba specială are 266 de km, iar după nisipul din Tanaca va urma o etapă de legătură extrem de lungă 508 km. Joi, Deșertul Atacama va rămâne în urmă, carvana urmând să urce în Anzi până în capitala Boliviei, La Paz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.