Baja Adrenaline Borsec a venit sa completeze, in start de august, calendarul intern al competitiilor de profil. Demers binevenit intr-o perioada in care, din pricina pandemiei, calendarul sportiv pe 2020 a fost complet bulversat. Si in care, din pacate, este greu de facut predictii cu privire la un calendar. Fie ca vorbim despre cel competitional, sau, privind lucrurile din punctul de vedere al sportivilor.

Orice intrecere dusa la bun sfarsit, cu respectarea normelor impuse in aceasta perioada, este un plus. Pentru ca, o demonstreaza nu doar cazurile din sportul romanesc, ci si din cel international, lucrurile se schimba de la o zi la alta. Privind posibilitatea de a organiza astfel de manifestari. Sau, in ceea ce priveste posibilitatea de a te regasi la start. Caci prezenta in competitie poate insemna, din pacate, in anumite cazuri, obligativitatea intrarii ulterioare in carantina.

Un plus pentru rally raid

In acest context, initiativa Asociatiei Club Sportiv Adrenaline Motorsport, condusa de Mihai Chiparus, este laudabila. ”Zona este extrem de ofertanta din punct de vedere sportiv. Iar oamenii de aici ne-au primit cu bratele deschise. Si ne bucuram ca am reusit sa ducem proiectul la bun sfarsit in conditiile date”, spune Mihai.

Pentru a continua: „Fara indoiala, situatia speciala ne face sa multiplicam multumirile fata de toti cei de aici. Mik Jozsef, primarul din Borsec, dar si colegii din institutia pe care o conduce. Ca si cei din comuna Tulghes. Sau din Consiliul Judetean Harghita, acolo unde sunt o multime de oameni care iubesc sporturile cu motor. Inspectoratele Judetene de Politie si Jandarmerie. Si Salvamontul. Precum si toti cei care ne-au fost gazde, cu locuri de cazare, sau ne-au delectat cu delicioasele mancaruri locale”.

Baja Adrenaline Borsec, fara indoiala, a reprezentat un plus pentru rally raid. Pentru ca mai pune un reper pe harta traseelor. Unul care poate sa devina o constanta in calendarele competitionale din anii ce vin. Apoi pentru ca ACS Adrenaline Motorsport si-a exploatat in conditii speciale abilitatile de organizator. Si, in fine, pentru ca sportivii au beneficiat de kilometri suplimentari de probe speciale.

Duel pentru suprematie marca Best Ride

In ceea ce priveste competitia in sine, duelul pentru victorie la Baja Adrenaline Borsec s-a dat intre echipajele Best Ride. Dupa un loc 2 la prima etapa de campionat, Robert Ciobanu si Eniko Antal si-au trecut in cont victoria. Urmati de invingatorul de la Satu Mare, Claudiu Barbu. Cel care a venit cu o surpriza.

„In al noualea an de cand sunt in motorsport și de 23 de ani de cand imi este copilot in viata, Iuliana a decis sa fie la propriu si navigator in debutul Cupei Baja Adrenaline Borsec. Ceva imi spune ca i-a placut! A fost un raliu frumos, cu un relief extrem de variat si foarte, foarte multe surprize (si balti)!”, a scris, pe Facebook, Claudiu.

Ultima treapta a podiumului a revenit echipajului Stefan Valsanoiu – Claudiu Mirea.

Foto: BAO Foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.