Alonso nu mai alearga in Formula 1, dar nu sta departe de motorsport. Iar urmatorul sau proiect este participarea, cu Toyota Hilux, in Dakar 2020.

Fernando Alonso a parasit Formula 1 la finele lui 2018. Are la activ deja doua titluri in Marele Circ, dar si, tot atatea, la Le Mans. In plus, tot in anduranta, s-a impus in cursa de 24 de ore de la Daytona. Acum vrea o noua provocare.

„Vreau sa demonstrez ca sunt un pilot complet. Iar acest lucru il pot face cu victorii in cat mai multe ramuri din motorsport. Am decis acum sa schimb asfaltul si macadamul cu dunele de nisip. Stiu, trebuie sa invat de la zero, dar voi da tot ceea ce este mai bun. Si este un challenge important pentru mine”, a spus spaniolul.

Ramane alaturi de Toyota

Alonso colaboreaza cu Toyota Gazoo Racing si va colabora cu ei si in acest proiect. De altfel a si inceput testele cu Hilux, iar primul test important este programat in septembrie. Atunci cand va lua startul la Harrismith 400, intrecere gazduita de Africa de Sud.

Testele se desfasoara pe mai multe continente. In Europa, dar si in Africa sau Orientul Mijlociu. In ceea ce priveste zona din urma nu este vreo surpriza in conditiile in care editia din 2020 se va desfasura in Arabia Saudita. Dupa cum am anuntat, editia din 2020 semnifica un nou capitol pentru competitia inceputa in 1978, care-si gaseste o noua gazda dupa Africa si America Latina.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.