Unicat si-a facut un nume in zona motorhome cu unele dintre cele mai impresionante proiecte din lume. Iar pandemia cu noul Coronavirus COVID-19 nu le-a afectat creativitatea. Si nici nu a pus punct proiectelor pe care le aveau in plan.

O mostra este Unicat 6×6 MD56c. Un model care trebuia sa apara la Adventure & Allwheel, show dedicat industriei care era programat in iunie. Si care, din pricina conditiilor actuale, a fost amanat. Si, probabil, nu se va mai derula in acest an.

Perfect pentru „distantarea sociala”

Daca atunci cand vorbim despre distantarea sociala va ganditi si la varianta unui motorhome, Unicat 6×6 MD56c poate reprezenta o solutie. Macar pentru doua saptamani. Pentru ca, desigur, autonomia a fost gandita pentru vremuri „normale”.

Desigur insa ca „reincarcat” corespunzator, va poate ajuta si pe termen mai lung. In plus, daca este destul de mare pentru multe dintre traseele off-road clasice, este perfect pentru zonele naturale mai deschise.

MD56c, un motorhome de 5.600 mm

Cifra din numele modelului reprezinta, ca de obicei in cazul celor de la Unicat, lungimea motorhome-ului. Ceea ce inseamna 5.600 mm. Sasiul este de la un MAN TGS 26.540 6×6. Model dotat cu un motor diesel de 532 CP cuplat la o transmisie cu 12 rapoarte, sistem all-whell drive cu diferentiale central, fata si spate blocabile si gear reduction.

In plus, este dotat cu punte spate directionabila, pentru un plus de manevrabilitate, anvelope tubeless cu beadlock si sistem Central Tire Inflation. Plus sistem de navigatie prin GPS, camera spate si camera cu functie 360 de grade. Cabina ofera doua locuri principale si alte doua rabatabile care se pot transforma in pat. Este incalzita, ventilata, beneficiaza de climatizare, iar intregul ansamblu este optimizat pentru 4-5 persoane.

Modulul este realizat din panouri dintr-un „sandwich” de fibra de sticla-compozit. In timp ce podeaua este din compozit si un cadru din otel atasat sasiului cu un sistem de montare kinematic in 3 puncte. In ceea ce priveste dimensiunile totale, vehiculul are o lungime de 8.160 mm. Potrivit celor de la Unicat, latimea este de 4.000 mm. In fine, ampatamentul are dimensiunea de 1.400 mm.

Unicat, motorhome 6x6 cu care scoti un SxS la plimbare Unicat_12-1024x681

Interior functional…

Accesul in spatiul interior se face atat din cabina, cat si pe o scara exterioara din teak. Zona „living” este in partea frontala si ofera spatiu pentru 6 persoane pe doua banchete. In plus, masa are o zona actionabila electric. Astfel ca atunci cand vrei sa tragi un pui de somn, coboara si se transforma intr-un pat de 140 x 200 cm.

De partea cealalta a intrarii este bucataria. Care este dotata cu aragaz cu inductie dual-zone, chiuveta din inox, spalator de vase cuptor cu microunde. In plus, un frigider de 130 litri si un congelator de 65, plus mobilier din teak. Acesta are si sertare speciale pentru farfurii si recipiente ceramice, astfel incat sa nu ajungi la destinatie doar cu cioburi.

Pe de alta parte, exista si un dormitor principal. Dotat cu un pat de 160 x 200 cm, dotat inclusiv cu sistem de incalzire. Nu lipseste nici o baie dotata cu dus, sistem de incalzire al apei si fosa septica. Ca si sistem de incalzire si aer conditionat de 2,3 kW. In plus modelul ofera un sistem de infotainment complet. Apple TV, display HD, sistem de sunet, conexiune la internet prin satelit. Astfel ca nu-ti vor lipsi nici obisnuitele distractii de acasa.

Energie pentru doua saptamani

Energia electrica este furnizata de un battery bank de 1.200Ah/24.6 kWh legat la panourile solare de 1.850 W, invertoare duale si sistem de monitorizare. Un generator portabil Honda ofera solutiile de backup.

Insa doar sistemul de baza, pe baterii, asigura functionalitatea tuturor consumatorilor timp de doua saptamani. Si bazinul cu apa, de 600 litri, este gandit pentru aceeasi perioada. In timp ce rezervorul de combustibil, care are 980 litri, permite o autonomie de pana la 3.300 km.

Unicat, motorhome 6x6 cu care scoti un SxS la plimbare Unicat_15

Mobilitate extinsa

Modelele Unicat ofera de regula posibilitatea de a transporta si motocicletele pentru iesirea in natura. Insa MD56c merge mai departe. Spatiul permite sa iei cu tine doua motociclete sau un side-by-side, plus cauciucurile necesare.

Fara indoiala, sistemul este o realizare in sine. Chiar daca, poate, nu este chiar la nivelul garajului pentru Suzuky Jimny pe care-l ofera Action Mobil Atacama 7900 (un subiect asupra caruia vom reveni). Este limpede insa ca iti sporeste gradul de mobilitate in natura.

Si daca tot suntem la acest capitol, sa mentionam ca Unicat MD56c beneficiaza si de un roof rack. Dar si de spatii de depozitare laterale, in marea lor majoritate prevazute cu rafturi si sisteme de ancorare.

Pretul? Este vorba despre 1.389.000 euro fara taxe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.