Off road pe dunele din Dubai reprezinta una dintre modalitatile speciale de a va petrece o vacanta. Iar de oferte nu duceti lipsa. Insa, la ce trebuie sa fiti atenti? Ei bine, Sebastian Husseini, expert off road care conduce compania Sebsport din Dubai, ofera cateva sfaturi pentru astfel de experiente.

Desigur, vom reveni si cu sfaturi privind conducerea pe dunele de nisip. Ca si cu echipamentele de recuperare necesare, ori cu sugestii privind oferte pentru astfel de experiente.

Masina

Daca doriti sa va aventurati in desert, este bine sa apelati la companiile ocale, care au si expertiza, dar si vehicule preparate. Daca doriti sa inchiriati una, asigurati-va ca este vorba despre un automobil decent. Si nu va lasati pacaliti de aparente. Sunt multe cele care sunt in regula pentru iesirile la munte, chiar extreme, ori pentru vaduri de apa. Nu inseamna ca se vor descurca pe nisip.

Trebuie sa alegeti o masina preparata special pentru o astfel de suprafata. Apoi, ca aveti anvelopele corespunzatoare si ca acestea nu sunt uzate. In fine, ca sistemul de racire functioneaza corect. Pentru a evita supraincalzirea.

Off road pe dunele din Dubai. Ghid introductiv off-road-Dubai-1
Echipare

Atunci cand plecati, trebuie sa aveti rezervorul plin. Pentru orice eventualitate. Nu veti avea cum sa alimentati si nici cum sa rezistati in cazul nefericit in care trebuie sa cereti ajutoare. De ajutor o sa fie si o rezerva suplimentara.

Apoi, nu uitati echipamentul de recuperare. Care trebuie sa includa inclusiv o placa solida sau o bucata de lemn. Ca si anvelopa (sau mai multe) de rezerva, compresor. Plus franghie de remorcare, care sa fie elastica si sa aiba cel putin 10 metri lungime. Elastica, pentru ca cele solide nu functioneaza la fel de bine.

Elemente suplimentare
  • Planificati-va ruta si anuntati persoanele importante, dar si pe cei de la cazare despre intentie. Pentru a putea lua masuri in cazuri extreme.
  • Cele mai bune momente ale anului sunt in lunile noiembrie – aprilie. Chiar si atunci, desi nu este extrem de cald, asigurati-va ca aveti suficienta apa. Ceea ce inseamna minimum 3 litri de persoana.
  • Ideal este sa iesiti cu cel putin inca o masina. Veti avea un plus de siguranta si un sprijin in cazul situatiilor neplacute. Daca nu puteti, nu uitat sa aveti la indemana posibilitatea de a comunica. Si pentru ca exista multe zone fara semnal telefonic, este indicat sa apelati la un telefon cu conexiune prin satelit. Este mai scump, inclusiv de inchiriat, dar merita!
  • Daca ramaneti blocat, nu parasiti masina. Chiar daca nu aveti semnal, exista posibilitatea de localizare prin GPS.
  • Purtați încălțăminte închisă, deoarece nisipul poate deveni atât de fierbinte, încât vă poate arde sau blister picioarele. Încălțămintea care este bine închisă de nisip este ideală.
  • Puneti mereu centura. Daca nu abordati dunele cum trebuie exista riscul ca masina sa se rastoarne, iar centura o sa va ajute.
  • Ancorati lucrurile masive, grele, in spate. Nu veti dori ca in cazul unei manevre sa va treziti cu acestea lovindu-va.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.