Daca doriti sa aflati lucruri despre un loc, este intotdeauna cel mai bine sa intrebati oamenii care au calatorit acolo. Ce ar fi si mai bine, este sa intrebati pe cineva care a calatorit acolo si aproape oriunde altundeva. Cineva ca Antonia. Ea a condus un tuk-tuk roz 12.500 de mile de la Bangkok la Brighton, este membru fondator al Derby-ului Mongol, a condus in Muntii Urali in zona arctica rusa, a calatorit si a lucrat in peste 50 de tari. Uimitor, acesta este doar inceputul ‘CV-ului’ ei. Acum planuieste sa conduca o calatorie de 2 saptamani prin Bolivia cu partenerul ei de afaceri, Kerry, in octombrie anul acesta, si asta ne-a facut curioso – care sunt cele mai mari motive pentru a merge in Bolivia? Am intrebat-o pe Antonia si, in timp ce unele dintre raspunsurile ei sunt evidente, au existat cateva la care nu ne asteptam.

 

1. Diversitate geografica de neegalat
In ceea ce priveste peisajele, Bolivia are totul: platouri cu sare, dealuri pline de jungle, orase coloniale vibrante, deserturi, lacuri pline de flamingo si un vulcan ciudat, cu zapada. Intr-o singura zi, puteti sa va aflati pe serpetine montane, urcand pe o trecere de 4.600 de metri, trecand peste peisajul lunar al Altiplano (al doilea mare platou de pe pamant dupa Tibet) si savurand un intr-o piata veche spaniola. Foarte putine alte tari sunt binecuvantate cu o astfel de diversitate vizuala.

Cinci motive pentru a calatori cu motocicleta in Bolivia DSC6575Cinci motive pentru a calatori cu motocicleta in Bolivia DSC2428-EditCinci motive pentru a calatori cu motocicleta in Bolivia DSC3029-Edit-EditCinci motive pentru a calatori cu motocicleta in Bolivia DSC4758-EditCinci motive pentru a calatori cu motocicleta in Bolivia DSC2743Cinci motive pentru a calatori cu motocicleta in Bolivia DSC3774Cinci motive pentru a calatori cu motocicleta in Bolivia DSC4058Cinci motive pentru a calatori cu motocicleta in Bolivia DSC2762

2. Cele mai mari platouri de sare din lume
Dintre toate aceste peisaje, piesa de rezistenta a Boliviei trebuie sa fie Salar de Uyuni, o intindere imensa de sare, raspandita pe o suprafata de 4.000 de kilometri patrati din Altiplano. Nimic nu te poate pregati pentru ciudatenia extraordinara a acestui mare desert sarat sau bucuria plina de riding, la viteza, de-a lungul suprafetei sale stralucitoare, de vis. Scena de lupta finala de la Star Wars: Ultimul Jedi a fost filmata aici si nu este greu sa intelegi de ce. Exista probablil putine locuri cu adevarat mai bune pe pamant pentru a merge pe o motocicleta.

Cinci motive pentru a calatori cu motocicleta in Bolivia DSC4620Cinci motive pentru a calatori cu motocicleta in Bolivia DSC4703-EditCinci motive pentru a calatori cu motocicleta in Bolivia DSC3648Cinci motive pentru a calatori cu motocicleta in Bolivia DSC3766Cinci motive pentru a calatori cu motocicleta in Bolivia DSC5244Cinci motive pentru a calatori cu motocicleta in Bolivia DSC3789

3. Curbe de vis
Daca sunteti un fan al curbelor (si sa fim seriosi, ce motociclist nu este?), Atunci baiat, va va iubi Bolivia. Cu o treime din tara acoperita de Muntii Andezi si nu exista drumuri plictisitoare pe care sa mergeti. Si nu numai ca multe dintre acestea au o suprafata perfecta de pamant, sunt, de asemenea, binecuvantate de o absenta absoluta a traficului. Ai putea petrece toata ziua facand slalom in sus si in jos pe poteci epice de pamant, vulturi rotindu-se deasupra capului, si intalnind doar una sau doua masini. In caz contrar, doar tu, turma de oi ocazionala si lame.

Cinci motive pentru a calatori cu motocicleta in Bolivia DSC2337-EditCinci motive pentru a calatori cu motocicleta in Bolivia DSC2959

4. Cultura
Daca va bucurati si de un loc plin de cultura, atunci Bolivia are acest lucru din plin. Puteti sa beti ceva in eleganta oraselor din epoca coloniala, sa vizitati muzee de clasa mondiala, sa faceti un tur al unei mine de argint care inca opereaza, sa explorati satele Quechua, Aymara si Chipaya, sa intalniti artizani, sa va incarcati portbagajele cu textile fantastice si sa aveti simturile surprinse in unele dintre cele mai impresionante piete ale continentului.

Cinci motive pentru a calatori cu motocicleta in Bolivia DSC2304Cinci motive pentru a calatori cu motocicleta in Bolivia DSC2227-EditCinci motive pentru a calatori cu motocicleta in Bolivia DSC6575-1Cinci motive pentru a calatori cu motocicleta in Bolivia DSC6694Cinci motive pentru a calatori cu motocicleta in Bolivia DSC3002Cinci motive pentru a calatori cu motocicleta in Bolivia DSC3539Cinci motive pentru a calatori cu motocicleta in Bolivia DSC5561Cinci motive pentru a calatori cu motocicleta in Bolivia DSC5772Cinci motive pentru a calatori cu motocicleta in Bolivia DSC63545. O atingere de clasa
Calatorind in locuri indepartate si interesante poate insemna ca locurile de cazare sunt limitate la sate uitate de lume si a servi masa in cele mai dubioase moduri. Dar nu si Bolivia. Nu numai ca La Paz, Sucre, Cochabamba si Potosi ofera hoteluri excelente de 5 stele, dar si cele mai salbatice zone sunt dotate cu pensiuni extrem de confortabile. Puteti sa va plimbati prin desert toata ziua si sa nu va mai vedeti alt suflet, totusi sa petreceti noaptea intr-o plapuma, dupa ce ati servit cele mai bune fripturi de lama si o sticla de Malbec bolivian excelent. Pe Salar de Uyuni puteti chiar sa stati intr-un hotel de sare de lux, unde totul este facut din..ati ghicit..sare.

Cinci motive pentru a calatori cu motocicleta in Bolivia DSC6864

1 COMENTARIU

  1. Toate bune si frumoase, articolul interesant (chiar daca e evident copiat) DAR SWEET BABY JESUS, traducerea este catastrofala.
    Chiar nu exista cineva care sa se uite peste ce a tradus Google Translate si sa corecteze gramatica si sintaxa?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.