Land Cruiser 300, noua generatie a popularului model Toyota, se pregateste sa isi dea intalnire cu publicul. Evenimentul ar trebui sa aiba loc in iulie sau august, dupa cum v-am anuntat deja. Insa, noul Coronavirus COVID-19 ar putea amana momentul.

Detalii noi

„Un lucru este cert. Iar clientii loiali nu trebuie sa se indoiasca. Va exista, foarte curand, un Land Cruiser nou. Si va veni pe piata capabil sa ofere performantele pe care toata lumea le asteapta. Pentru ca Land Cruiser are statutul de „icon” pentru industria auto. Si asa va ramane”. Acesta a fost raspunsul oferit de oficialii marcii jurnalistilor niponi.

Pana una alta insa, avem detalii noi. Astfel, se confirma folosirea noii platforme TNGA. In plus, scriu colegii din Tara Soarelui Rasare, modelul urmeaza sa fie disponibil doar in versiune 4WD. Tot ei ne ofera si dimensiunile: 4.950 x 1.980 x 1.870 mm. Si ne spun ca designul exterior nu o sa fie mult diferit de cel al lui Land Cruiser 200. Insa o sa aiba o zona frontala mai „musculoasa” si apropiata de noul limbaj de design al marcii.

Vesti si despre motorizari

Spuneam, in ianuarie, ca actualul V8 de 4.6 litri urmeaza sa dispara din gama. Ramane valabil. In schimb, gama de agregate a lui Land Cruiser 300 pare sa fie mult mai ampla decat se vorbea initial.

Ramane valabila ideea cu acel 3.5 V6 VVT-i de la Lexus LS 500, care va avea, ca si in cazul acelui model, si o versiune electrificata. In cazul modelului LS 500h puterea maxima este de 354 CP. Un nivel de valoare pe care, probabil, il vom regasi si in cazul lui Land Cruiser 300. Cutia de viteze automata cu sase rapoarte de asemenea va fi schimbata cu una CVT.

Iar in Australia se vorbeste si despre faptul ca pe unele piete modelul va primi si motorul 2.8 diesel cu patru cilindri de pe Toyota LandCruiser Prado. In timp ce pentru versiunea de la Antipozi (si nu numai) ar urma sa fie disponibil si un V6 diesel. O unitate complet noua si care ar urma sa aiba macar valorile pe care le propune actualul V8 de 4.6 litri. Si care nu este exclus, in egala masura, sa reprezinte si baza pentru o viitoare versiune hibrid.

Desigur, mai multe informatii sunt asteptate in perioada urmatoare. Chiar si in cazul in care lansarea oficiala se va amana. Pentru ca Toyota, cu siguranta, va dori sa mentina treaza atentia publicului pentru acest model extrem de important pentru portofoliul sau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.