Cea mai puternica versiune a lui BMW M5 vine insotita de pachetul Competition si o suspensie mai rigida, pentru a da o aderenta suplimentara necesara unei puteri mai mari pe sosea.

Inca de la debutul de anul trecut al noului M5, BMW gandeste versiunea Competition si, potrivit unor informatii, BMW Germania a dezvaluit accidental toate informatiile legate de aceasta.

Cand vine vorba de putere, BMW M5 Competition va beneficia in plus de 25 de cai putere si un cuplu de 50 Nm din acelasi motor bi-turbo de 4,4 litri V8, ajungand la o putere totala de 652 de cai putere si un cuplu urias de 800 Nm.

Asta inseamna ca BMW M5 Competition e cu 22 de cai putere mai puternic decat rivalul sau, Mercedes-AmG E65S 4Matic+.

Noul motor optimizat va atinge 100 de kilometri in doar 3,3 secunde, cu 0,1 mai rapid ca rivalul de la Mercedes. Viteza maxima n-a fost dezvaluita, insa exista speculatii ca aceasta va fi de 305 km/h.

Din punct de vedere vizual, pachetul Competition va cuprinde un sistem de evacuare sportiv, jante din aliaj speciale, precum si accente negre pentru grila fata si spate, dar si bara spate.

Usile vin cu praguri iluminate cu brandul Competition, iar capacul motorului din fibra de carbon va avea pe spate litera M, similara celei din pacetul M2 Competiotion.

BMW a scos franele ceramice din carbon de pe lista de optiuni, dar e de asteptat ca acestea sa fie introduse in timp.

BMW M5 Competition va fi prezentat pe 8 mai, iar comenzile vor fi preluate incepand cu luna iulie, in timp ce primele livrari ar urma sa aiba loc tocmai in luna decembrie.

Pretul va fi cu 8.000 de euro mai mare decat versiunea standard, a carei pret e de 85.000 de euro.

Sursa foto: Auto NDTV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.