Zeekr 001 este primul produs al noului brand Zeekr (Ji Ke în chineză) din Geely Auto Group. Al patrulea din portofoliul grupului care este dedicat pentru electromobile. Și nu doar atât. Singurul în cazul căruia vorbim despre modele Premium.

Cine este Zeekr

Geely Group oferă sub marca Maple maşini electrice relativ simple și accesibile, în timp ce Lifan, cu aceeași tipologie de vehicule, vizează parcurile de flote. Un pas mai sus este Geometry, cu maşini cu valoare şi tehnologie de talie “medie”, să spunem aşa, în timp ce Zeekr a fost conceput pentru cele mai scumpe modele, din segmentul premium.

Numele companiei are o dublă conotație. Litera “Z” din denumire provine de la Generation Z, iar restul de la termenul “geek”. O altă proveniență interesantă a denumirii, cu referire la mass-media locală ar fi: primele două litere sunt derivate din cuvintele “zero emission”, a treia din mesajul “Electric-Evolution-Era”, iar ultimele două de la kripton, un gaz nobil incolor, fără miros și fără gust, al cărui nume se traduce din greacă ca “ascuns” sau “secret”.

Zeekr 001, primul shooting brake electric din lume Zeekr-001_1-1024x768

China, iar apoi Europa și America de Nord

Zeekr își propune să livreze un nou vehicul electric pe piață în fiecare din următorii cinci ani. Și va comercializa automobilele online și prin centre de experiență din toată China. Cu planuri de extindere în cele din urmă și în Europa și America de Nord. Aceste platforme vor oferi viitorilor clienți libertatea de a proiecta și crea mașini în funcție de cerințele lor.

Zeekr 001 este primul shooting brake electric din lume, a fost desenat în Suedia la Geely Design Göteborg, şi se bazează pe Lynk & Co ZERO Concept. Poate detecta automat utilizatorii care se apropie prin recunoaștere facială și va ajusta automat setările salvate în profiluri. De asemenea, pe toată durata de viață va beneficia de actualizări OTA, cel puţin una în fiecare trimestru. Pentru a menține proprietatea auto într-un mod extrem de competitiv.

Zeekr 001, primul shooting brake electric din lume Zeekr-001_2-1024x768

Trei versiuni

La momentul lansării vor fi disponibile două pachete de baterii, de 86 și 100 kWh. Cu o putere de încărcare de până la 360 kW, modelul 001 poate obține o autonomie de 120 de km în doar cinci minute. Sunt diponibile trei versiuni ale lui Zeekr 001, între care și două cu tracțiune integrală și capabilități decente în off-road.

• Modelul de bază are un singur motor electric pe puntea din spate cu 272 CP/384 Nm, alimentat cu baterie de 100 kWh. Poate face 0-100 km/h în 6.9 secunde. Autonomia maximă: 712 km.
• Versiunea medie are două motoare electrice, AWD. Ca şi sistem de distribuţie egală şi instantă a cuplului între toate cele patru roţi. Propulsoarele propun 544 CP şi 768 Nm pentru o acceleraţie 0-100 de km/h în doar 3.8 secunde. Viteza maximă poate depăşi 200 de km/h. Bateria este de 86 kWh, iar autonomia se ridică la 526 de km (NEDC).
• Al treilea model, de top, are la fel două motoare cu aceeaşi putere total generată şi AWD. Dar are baterie de 100 kWh. Autonomia se ridică la 606 km în ciclu NEDC.

Preţul de start porneşte de la 43.000 de dolari SUA fără subvenţii, iar a modelului de top ajunge la 55.000 de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.