Cât de rece, impersonal, distant, intimidant este un circuit electronic, un rând de codare sau o placă de bază pentru noi, majoritatea? Toyota a decis să șteargă aceste trăiri/sentimente din vocabularul fanilor săi și i-a dat viață și voce lui Yui.

Yui, asistentul tău personal din mașină. Prezentat în premieră la Salonul de Tehnologie CES din Las Vegas, conceptul Toyota Concept-i are în prim plan un asistent personal activ ce umanizează exepriența la volan sau la drum. Conceptul este un automobil futurist al cărui scop este acela de a prezenta soluții tehnologice avantgardiste.
Concept-i nu are șanse de a vedea linia de producție în forma actuală. Gândit și dezvoltat în California, la un centru de creație Toyota deschis în 1973, exteriorul vine cu tehnologie LED montată în panourile caroseriei care poate emite diverse semnale și mesaje vizuale, cu roți aerodinamice și portiere transparente.

La interior te întâmpină Yui, un asistent virtual care interacționează cu tine mai mult decât te-ai aștepta. Poate întreține un dialog inteligent pe teme actuale, o conversație ușoară sau îl poți ruga să preia controlul mașinii pentru a o pilota automat. Fiind o formă de inteligență, Yui te monitorizează permanent și te anunță când trebuie să iei o pauză de la condus pentru că ești cam obosit sau neatent. Yui preia și rolul sistemelor de siguranță active regăsite pe automobilele de serie contemporane, umanizând aspecte precum monitorizarea unghiului mort, prin avertizări vocale legate de prezența altei mașini.

Inginerii niponi l-au programat pe Yui să învețe constant din interacțiunea cu cel/cei de la volan și va oferi chiar și impresii și sfaturi legate de șofatul în siguranță. În plus, Yui nu se limitează la apariții în interiorul mașinii (sub forma unui cerc), ci este parte constructivă a acesteia, întâmpinându-și pasagerii printr-o grafică prietenoasă/mesaje simpatice proiectată/te pe exteriorul ușilor atunci când aceștia se apropie de portiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.