Volvo XC90

Volvo XC90, cel mai important model al marcii, a implinit deja patru ani. Este momentul pentru un facelift. Minor din punct de vedere design, dar important la capitolul tehnic.

Astfel, la exterior avem parte de modificari subtile la nivelul grilei frontale si jantelor. In plus, sunt disponibile noi versiuni de caroserie. In ceea ce priveste interiorul, acum este posibila si comandarea unei versiuni cu 6 locuri. Sunt disponibile in continuare variantele cu 4 locuri, Excellence, si cu 7. In plus, sunt oferite noi material pentru habitaclu.

Volvo XC90 se innoieste Volvo-XC90_2-1024x742Plusuri tehno

Volvo XC90 facelift beneficiaza acum si de integrare cu Android Auto. In plus, sistemul de infotainment Sensus a fost imbunatatit. Demn de remarcat este faptul ca modelul nu primeste versiunea noua care va echipa Polestar 2, ce va fi prezentat oficial in 27 februarie.
La capitolul motorizari raman cele doua versiuni pe benzina. Este vorba despre T5 de 250 CP si T6 de 310 CP. La fel si sistemul plug-in hybrid T8 de 420 CP cu baterie de 11.6 kWh si autonomie de pana la 45 km (WLTP).

In plus, in locul unitatilor diesel D4 si D5 apare un sistem mild hybrid denumit B5. Acesta este compus dintr-un diesel twin-turbo de 2.0 litri, 235 CP si 480 Nm, cu sistem de recuperare a energiei cinetice. Noul sistem de propulsie mild hybrid este o premiera in gama Volvo. Oficialii companiei anunta o reducere cu 15% a consumuui de carburant si a emisiilor.

Ulterior urmeaza sa mai apara doua versiuni mild hybrid. Una dintre acestea urmeaza sa fie dezvoltata pe baza motorului T5, iar cealalta pe versiunea T6, ambele pe benzina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.