Vacanta 4×4. Cam aceasta este ideea Grupului PSA la editia din acest an a Recreational Vehicle Show din Le Bourget. Acolo unde, maine, Peugeot si Citroen prezinta cate un model concept de autorulota.

Boxer 4×4 Concept de la Peugeot

Vacanta 4x4 in viziunea Grupului PSA vacanta-4x4-Peugeot

„Leul” din Sochaux a ales drept baza pentru proiectul sau de vacanta 4×4 utilitara Boxer L3. Pentru a evidentia faptul ca vorbim despre un vehicul dedicat iesirilor in natura, pentru caroserie au fost alese nuantele Wanderlust Green si Mint Green. Tot la exterior descoperim protectii si lumini preluate de la Peugeot 508.

Spatiul util este de 10 metri patrati. Si a fost impartit in 3 zone. Una este dedicata dormitorului, in timp ce celelalte doua baii si bucatariei. Podeaua este eco, fiind realizata din materiale plastice reciclate. Exista insa si accente Premium, precum tapiteria din Alcantara in nuanta Greval Grey.

Modelul este dotat cu un Blue HDi 165 cuplat la o cutie manuala cu sase trepte si sistem de tractiune integrala Dangel. Puntea fata a fost inaltata cu 30 mm, iar cea spate cu 50 mm, iar anvelopele A/T sunt furnizate de BF Goodrich. Soferul are la dispozitie navigatie cu ecran tactil de 9 inch compatibil Waze. Exista si o functie speciala. Pe baza dimensiunii vehiculului traseele sunt alese traseele care pot fi parcurse de Boxer 4×4.

SpaceTourer The Citroenist Concept

Vacanta 4x4 in viziunea Grupului PSA vacanta-4x4-schita

Citroen raspunde cu SpaceTourer The Citroenist. Dezvoltat, evident, pe baza lui Space Tourer. Cu un design special, alb cu pete negre, in timp ce o dunga rosie separa cele doua zone ale masinii. Pentru interior, Citroen a ales o tapiterie cu gri, rosu si negru. Primele nuante sunt folosite si-n cazul plansei de bord, in timp ce accesoriile si usile preiau tema cromatica de la exterior.

Interiorul ofera o zona office, in care exsta un birou si un receptor TV cu functii multimedia, spatiu de odihna pentru doua persoane extensibil printr-un acoperis pop-up. Plus o zona de depozitare integrata in podea care poate adaposti inclusiv o bicicleta.

Modelul ce este gandit ca varianta mai putin extinsa a celui oferit de Peugeot are sub capota motorul diesel 2.0 litri BlueHDi capabil sa ofere 150 de cai putere si 370 Nm. Transmisia este manuala, cu 6 trepte, iar SpaceTourer The Citroenist beneficiaza si de sistemul de tractiune integrala Dangel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.