Top pick-up Romania are acelasi lider, Ranger. In calcul am luat vanzarile pana la finele lui mai. Cifrele aferente lunii iunie si, implicit, pe prima jumatate de an, urmeaza sa fie disponibile. Evident, le vom furniza imediat ce sunt date publicitatii de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

Daca vorbim despre luna mai, Ford Ranger, modelul care a ocupat primul loc in top pick-up Romania la finele anului trecut si al primului trimestru, ramane lider. A contabilizat 35 de unitati, ceea ce inseamna 34,31% din totalul pietei. Toyota Hilux este ocupantul locului secund, cu 25 de autombile. Mitsubishi L200 s-a clasat pe ultima treapta a podiumului, cu 22. O cifra foarte buna pentru Mitsubishi, care incepuse anul intr-un ritm mai lent.

Pozitiile urmatoare sunt ocupate de Isuzu D Max- 11, Mercedes-Benz Clasa X – 9, Volkswagen Amarok – 7. Nissan Navara a contabilizat doar doua unitati, in timp ce Fiat Fullback ramane in continuare cu o singura unitate la nivelul lui 2019.

Ford Ranger catre cota 200

Ford Ranger ramane lider si la nivelul primelor cinci luni. A contabilizat deja 176 de unitati. Astfel ca, tinand cont de cifrele din lunile precedente, probabil ca la nivelul primei jumatati a anului va ajunge la 200. Toyota Hilux este singurul model care a izbutit sa mai depaseasca 100 de unitati. A ajuns la 109, adunandin ultimele doua luni. Astfel ca a mai redus, insa nu substantial, decalajul de cota de piata comparativ cu primul trimestru.

Pe 3 in top pick-up Romania se afla Mitsubishi L200. Daca dupa primul trimestru era pe 5, cu numai 26 de unitati, a ajuns acum la 68. Astfel ca a profitat de scaderea de ritm a lui Navara si Mercedes-Benz Clasa X. Modele care ocupau, la egalitate, ultima treapta a podiumului la finele lui martie. Navara este pe 4, cu 58 de unitati, in timp ce Clasa X are pozitia amenintata de Isuzu D Max, care a ajuns la 42.

Daca ne raportam la primele 5 luni din 2018, cel mai important salt l-a facut Isuzu D Max, cu un plus de 50 de procente. Sporuri de cateva procente au inregistrat si Mercedes-Benz Clasa X (6,7), Nissan Navara (5,5) si Mitsubishi L200 (5,1). Volkswagen Amarok are acelasi vanzari precum anul trecut, in timp ce celelalte modele au inregistrat scaderi. Fiat Fullback de 96,9%, Ranger de 21,24%, iar Hilux 0,9%.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.