SUV este segmentul de piata care functioneaza si intr-un moment in care vanzarile globale scad. Iar aceasta tendinta este reliefata si de finalistii World Car of The Year 2020. Astfel, pe lista celor 10 finaliste se gasesc sase astfel de modele. Celelalte patru locuri au revenit compactelor si berlinelor.

Cele 10 finaliste au fost alese dintr-o lista de 29 de modele care au intrat in faza secunda. Si trebuie remarcat un fapt interesant. Astfel, KIA, Mercedes-Benz si Volkswagen au reusit sa intre in ultimul act al competitiei cu cate doua modele. Lucru cu adevarat remarcabil in contextul numarului mare de protagoniste.

Inca un semn, ca gama SUV, cu multiplele sale declinari, a ajuns sa reprezinte principala alegere a clientilor de pe toate meridianele. Lucru care este valabil si pe piata din Romania, segmentul fiind lider la capitolul vanzari si la noi in anul 2020. Insa, asupra acestui aspect vom reveni, oferindu-va mai multe detalii.

Finaliste World Car of the Year 2020

Hyundai Sonata

Kia e-Soul

Kia Telluride

Range Rover Evoque

Mazda 3

Mazda CX-30

Mercedes-Benz CLA

Mercedes-Benz GLB

Volkswagen Golf

Volkswagen T-Cross

Patru alte categorii

Exista insa si alte paru categorii la World Car of the Year 2020, anuntate cu prilejul dezvaluirii listei finalistelor. Astfel, urmeaza sa fie aleasa masina de oras a anului. Din care nu lipseste segmentul SUV. O categorie la care nominalizarile sunt Kia e-Soul, Mini Cooper SE, Peugeot 208, Renault Clio si Volkswagen T-Cross.

Pentru titlul rezervat masinilor de lux se „bat” doua modele BMW, X5 si X7, doua propuse de Porsche, 911 si Taycan, dar si Mercedes-Benz EQC. Va exista si un premiu acordat pentru masinile de inalta performanta. Categorie la care in finala au ajuns BMW M8, Porsche 718 Cayman GT4, Porsche 718 Spyder, Porsche 911, Porsche Taycan si Toyota GR Supra.

In fine, un ultim premiu se va acorda penttru design. Nominalizarile sunt Alpine A110S, Mazda 3, Mazda CX-30, Peugeot 208 si Porsche Taycan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.