SUV pare sa fie acronimul la moda in Germania. Inca dupa primele 11 luni s-a atins pentru prima data in istorie cifra de un milion de exemplare vandute. Iar valoarea este certificata de Autoritatea Federala din domeniul Transporturilor (KBA).

Potrivit statisticilor, pana la finele lunii noiembrie au fost inregistrate 1,03 milioane modele SUV. Cifra reprezinta o crestere de 18% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent. Iar prognozele emise de acelasi organism prevad ca pana la finele anului se va depasi valoarea de 1,1 milioane de exemplare.

Crestere semnificativa

Trebuie sa facem precizarea ca aceasta cifra ia in calcule nu doar masinile noi, ci si cele secod-hand. Acest lucru nu scade insa impactul pe care modelele SUV il au in Germania. Spre exemplu, la acelasi capitol, vanzari de automobile noi si rulate, in 2015, tot in aceasta tara, valoarea atinsa era de numai 600.000 de masini SUV si vehicule off-road.

Pe de alta parte, in momentul de fata in Germania modelele din aceste segmente au ajuns sa reprezinte 31% din piata. Si vorbim despre un lider european in materie. Altfel, cifrele releva o crestere, este adevarat moderata, a masinilor sport, dar si a minivan-urilor si utilitarelor. Care „musca” din felia de piata pe care o aveau caroseriile traditionale.

Tendinta se mentine

Autoritatea Federala din domeniul Transporturilor (KBA) spune ca segmentul va continua sa creasca si in urmatorii ani. Initial tot cu valori cu doua cifre, probabil insa sub valoarea de 20%. Ulterior, sporul o sa fie mai lent, insa la valori anuale de peste un milion de exemplare, este limpede, modelele SUV si off road vor face legea pe aceasta piata.

Altfel, KBA a furnizat si cifrele realizate de principalele marci reprezentate in Germania. Astfel, Volkswagen domina clar ierarhia, cu 170.000 de exemplare din segmentul SUV si off-road. Locul doi le revine celor de la BMW, cu 93.000 de unitati. Audi a vandut 76.000 de unitati, Ford a contabilizat 70.000 de unitati, iar Mercedes-Benz 66.000 de unitati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.